Léon van Schie aan de slag als handbalpromotor voor Sport-Koepel

Léon van Schie aan de slag als handbalpromotor voor Sport-Koepel

dinsdag 01 augustus 2017

Aanvoerder van HV KRAS/Volendam Léon van Schie (29) gaat zijn jarenlange ervaring inzetten om handbal populair te maken in de regio. De international heeft zich verbonden aan sportaanbieder Sport-Koepel en gaat zich dagelijks inzetten om vooral het jongenshandbal in de regio meer van de grond te laten komen. Deze taak combineert hij uiteraard met zijn bestaan als medewerker en handballer bij HV KRAS/Volendam.

De geboren Hagenees hoopt daarmee jongens te laten ervaren hoe tof het is om te handballen. Daarmee sluit Van Schie aan bij een van de speerpunten van het Nederlands Handbalverbond, dat de ontwikkeling van jongenshandbal hoog op de agenda heeft staan. “Het is gek dat handbal nog steeds wordt gezien als een mietjessport. En dat terwijl handbal juist een sport is waar het er fysiek soms stevig aan toe gaat. Ideaal voor jongens dus.”

'Jongens enthousiast maken'

Van Schie vervolgt: “Het is mijn doel om het handbal te promoten en HV KRAS/Volendam en Sport-Koepel geven mij de kans om dit te ontwikkelen. Ik ga proberen om met mijn passie en ervaring jongens enthousiast te maken voor handbal. Dat doen we door clinics te geven, scholen te bezoeken, trainingskampen op te zetten en de kinderen een keer uit te nodigen bij een wedstrijd van KRAS/Volendam, zodat zij zien hoe het er op hoog niveau aan toe gaat.”

De selectie van HV KRAS/Volendam begint op maandag 7 augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van Schie kijkt ernaar uit. “Van mij kunnen we beginnen. We hebben een sterke selectie en met Peter Portengen hebben we een geschikte trainer voor deze groep. We trainen meer, maar we maken ook meer uren in de zaal en dat moet het spel ten goede komen. We gaan ook dit jaar tot het laatste mee te doen om alle prijzen.”

De eerste officiële wedstrijd van HV KRAS/Volendam is voor de EHF Cup uit tegen HC Ohrid. Dit duel  wordt gespeeld in het weekend van 2 en 3 september.

Foto: FotoReza