Extra jaar bij KRAS/Volendam voor linkerhoekspelers Geus, Baijens en Ten Velde

Extra jaar bij KRAS/Volendam voor linkerhoekspelers Geus, Baijens en Ten Velde

dinsdag 18 april 2017

De positie op de linkerhoek voor het volgende seizoen is ingevuld. Leon Geus, Rutger ten Velde en Jordy Baijens spelen ook volgend seizoen voor HV KRAS/Volendam. Het trio kijkt ernaar uit te spelen onder de nieuwe trainer Peter Portengen en gaat de concurrentie met elkaar aan.

Leon Geus (25) is al jaren een vertrouwd gezicht in de Volendamse selectie. De rechtshander, die ook op de middenopbouwpositie uit de voeten kan, doorliep de jeugdopleiding van KRAS/Volendam en werd diverse keren landskampioen. Jordy Baijens (20) en Rutger ten Velde (20) zijn bezig aan hun eerste seizoen aan de Dijk. Het duo maakte dit jaar veel speelminuten in de BENE-League en heeft bewezen een meerwaarde te zijn. Baijens kwam vorig jaar over van eerstedivisionist Haro uit Rotterdam. Ten Velde vertrok op jonge leeftijd naar Duitsland en speelde daar voor Derschlag. De Arnhemmer vond het afgelopen zomer een goed moment om terug te keren naar Nederland en zag in KRAS/Volendam de club waar hij zich het beste kon ontwikkelen. Ten Velde sluit een terugkeer naar de buitenland in de toekomst niet uit.

Sterk bezet

Algemeen manager Joost Ooms is blij dat de linkerhoekpositie zo sterk bezit is. “We zijn ontzettend trots dat spelers graag de onderlinge concurrentie met elkaar aan durven te gaan. Leon en Jordy hebben bewezen multifunctioneel inzetbaar te zijn. Zowel in de aanval als in de dekking kunnen zij op verschillende posities uit de voeten. Leon kan met zijn ervaring en talent een ‘dode wedstrijd’ openbreken. Jordy kan door zijn multifunctionaliteit in de aanval zeer verrassend uit de hoek komen. Rutger heeft zich als pure linkerhoekspecialist flink in de schijnwerpers gespeeld dit jaar. Hij toont aan over een gezonde doses fanatisme en professionaliteit te beschikken. Het zijn alle drie fijne types waar je als club je extra hard voor in wilt zetten."