Linkshandige Sonni de Jonge verruilt Bevo voor HV KRAS/Volendam

Linkshandige Sonni de Jonge verruilt Bevo voor HV KRAS/Volendam

woensdag 07 juni 2017

HV KRAS/Volendam heeft zich gericht versterkt met een aanwinst op de rechteropbouwpositie. De linkshandige handballer Sonni de Jonge komt over van Targos Bevo. De 24-jarige Emmenaar, die tevens als rechterhoek uit de voeten kan, ziet in de KRAS/Volendam de ideale vereniging om zijn werk als fysiotherapeut en zijn geplande vervolgstudie te combineren met tophandbal.

De Jonge startte zijn handballoopbaan bij E&O, de club waarvoor hij op veertienjarige leeftijd zijn debuut maakte. In 2014 maakte de voormalig jeugdinternational de overstap naar Bevo. De Jonge kwam drie jaar uit voor de vereniging uit Panningen. Dit seizoen troffen De Jonge en KRAS/Volendam elkaar viermaal en telkens bleken de Volendammers de sterkste. De twintiger is na Gerrie Eijlers, Marnix Roos en Tim Claessens de vierde versterking voor de oranjehemden.

‘Snelle en technische speler’

De nieuwe trainer van KRAS/Volendam Peter Portengen was gericht op zoek naar een linkshandige opbouwer en liet zijn oog vallen op De Jonge. “De linkshandige opbouwers zijn zwaar ondervertegenwoordigd in onze selectie”, beschrijft algemeen manager Joost Ooms de situatie. “Wij zij dan ook erg blij dat Sonni ons team komt versterken. Ik zie in hem een directe versterking. Het is een snelle, technische speler die tevens multifunctioneel inzetbaar is. Het feit dat hij voor zijn werk en vervolgstudie naar Amsterdam verhuist en zich volledig committeert aan ons handbalprogramma met trainer Peter Portengen kenmerkt zijn gedrevenheid.”

‘Veel potentie’

De Jonge zelf kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. “Ik wilde voor mijn werk en de vervolgstudie die ik wil gaan volgen graag naar Amsterdam verhuizen en dan is KRAS/Volendam een ideale club om tophandbal te combineren. Dat dit jonge team dit seizoen tot het laatste moment voor de titel speelde geeft aan dat er veel potentie in deze groep zit. Veel jongens ken ik al van de nationale selecties en de wedstrijden die je tegen elkaar speelt. Ik kijk ernaar uit om komend jaar onder Peter Portengen te spelen en belangrijk te zijn. Ik denk dat wij in staat zijn om ook volgend jaar vol voor het landskampioen te gaan.”

Foto: FotoReza