Maurits van Buren: ‘Een genot om al die jaren naast je te spelen’

Maurits van Buren: ‘Een genot om al die jaren naast je te spelen’

woensdag 23 mei 2018

 

Vanuit het Limburgse Geleen kennen we elkaar al jaren. Als klein jochie zat je al vaak op de tribune bij Vlug en Lenig toen ik daar in het eerste team speelde en daarna hebben we altijd goed contact gehouden. Nadat jij de overstap naar Volendam maakte, hebben we het er vaak over gehad om ooit nog een keer samen te spelen. Een aantal jaren later kwam dit uit en hebben we vier heel mooie jaren gehad.

Zowel binnen als buiten het veld hebben we veel met elkaar mogen meemaken. Heel mooie dingen, maar ook minder mooie dingen. We hebben drie jaar samengewoond op de Tugelaweg in Amsterdam en daar uiteraard ook een hoop mooie dingen meegemaakt, teveel om hier even op te schrijven.

Daarnaast was het een genot om al die jaren naast je te spelen. De goede band die we buiten het veld hebben, uitte zich ook binnen de lijnen. We konden elkaar blindelings vinden, maar ook steunen in moeilijkere tijden van blessures die we helaas allebei veelvuldig hebben meegemaakt.

Ik vind het dan ook ontzettend jammer dat je ermee gaat stoppen en ik zal je zeker missen naast me op de hoek, maar zeker nog meer als gangmaker en sfeermaker binnen de groep. Waar je op trainingen soms wat moeilijker vooruit te branden was, ben je buiten de trainingen altijd een van de grote gangmakers geweest.

Ik hoop dat je de komende jaren nog regelmatig te vinden bent bij onze wedstrijden!

Geert Hinskens