Nederlaag met perspectief tegen Fiqas/Aalsmeer

zondag 23 april 2017

Een verlies met perspectief; dat is wat de mannen van HV KRAS/Volendam over hebben gehouden aan de eerste confrontatie in de kruisfinales tegen Fiqas/Aalsmeer. Zondagmiddag verloren de Volendammers met 23-21, nadat zij begin tweede helft nog met 14-16 leidden. Komende zaterdag is de return in Volendam en dan kunnen de mannen het ticket voor de finale om het landskampioenschap binnenslepen.

KRAS/Volendam opende de wedstrijd goed en scoorde twee keer via hoekspeler Rutger ten Velde. Maar daarna keek het na krap kwartier tegen een 8-4 achterstand aan. De komst Jordy Baijens als rechteropbouwer en Tom Schilder op de cirkel gaf oranjehemden nieuwe energie. Het gaf de aanval snelheid en variatie.

Prompt kantelde de wedstrijd. Mede dankzij prima keeperswerk van Dennis Schellekens kon vlak voor rust de achterstand omgezet worden in een voorsprong: 12-13. Die stijgende lijn leek Volendam ook na rust vast te houden. Maar na de 14-16 tussenstand vergat Volendam door te drukken en liet het zich inpalmen door de dekselse Aalsmeerders. De aanvallen verliepen een stuk minder soepel dan in de eerste helft. De thuisploeg profiteerde; vijf minuten voor het einde leidde het met 21-19.

In de slotminuten hielden den Volendammers de schade beperkt. De marge werkt beperkt tot twee tegendoelpunten. De Volendammers zullen hierdoor komende zaterdag minimaal met twee goals verschil moeten winnen om een finaleplaats af te dwingen. De return begint om 19.00 uur in sporthal Opperdam. Vanwege de drukte wordt aangeraden om je kaarten vooraf te reserveren.

Fiqas/Aalsmeer – HV KRAS/Volendam: 23-21 (12-13).

Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jaap Beemsterboer 6, Rutger ten Velde 5, Jan Josef 4, Jordy Baijens 2, Geert Hinskens 2, Dani Baijens 1, Léon van Schie 1, Igor Mrsulja, Tom Schilder, Dico Coesel, Leon Geus, Marc Kok.