Noord-Hollandse derby prooi voor HV KRAS/Volendam

zondag 25 februari 2018

HV KRAS/Volendam mag zich voorlopig de sterkste handbalploeg van Noord-Holland noemen. De derby met Fiqas/Aalsmeer werd er eentje met veel inzet en strijd. Mede dankzij een uitblinkende Gerrie Eijlers wonnen de Volendammers met fraaie cijfers: 26-20.

De eerste helft stond vooral bol van de rommeligheid. Volendam en Aalsmeer gingen elkaar fysiek te lijf en dat leverde een heerlijk handbalgevecht op. De thuisploeg ging daar het beste mee om: de 8-6 voorsprong na een kwartier werd in de slotfase uitgebreid naar een 13-10 ruststand door een treffer van Jaap Beemsterboer. Ook Tim Claessens en Maurits van Buren (topscorer met zeven treffers) lieten zich positief gelden. Maar het was vooral doelman Gerrie Eijlers die een belangrijke rol vertolkte door veel Aalsmeerse schoten uit zijn doel te ranselen.

De Volendamse doelman behield ook na de pauze zijn niveau. De thuisploeg liep daardoor binnen tien minuten uit naar 19-12. Op het moment dat Volendam even dreigde in te kakken en Aalsmeer dichterbij sloop, schudde Jordy Baijens de fans in de Opperdam wakker met een zalig vliegertje voor 23-17. Het slotakkoord was voor Leon Geus die na een mooie schijnbeweging tekende voor de 26-20.

HV KRAS/Volendam - Fiqas/Aalsmeer: 26-20 (13-10).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Maurits van Buren 7, Jaap Beemsterboer 6, Geert Hinskens 5/3, Jordy Baijens 3, Tim Claessens 2, Sonni de Jonge 1, Leon Geus 1, Igor Mrsulja 1, Léon van Schie, Marnix Roos, Marc Kok.