Onnodig verlies voor KRAS/Volendam in derby tegen Fiqas/Aalsmeer

zondag 12 november 2017

De Noord-Hollandse handbalderby tussen Fiqas/Aalsmeer en HV KRAS/Volendam is een prooi geworden voor de Aalsmeerders. Zondagmiddag liepen de Volendammers tegen een onnodige nederlaag aan. In de Bloemhof werd het 25-23.

De gasten startten slecht aan het duel. Na een klein kwartier keek KRAS/Volendam tegen een 10-3 achterstand aan. Daarna liep het beter. Vier goals op rij bracht de stand naar 10-7. Aalsmeer antwoordde met een gelijke run, maar de Volendammers zetten daar vervolgens weer een serie van vijf treffers tegenover. De stand was met nog twee minuten in de tweede helft 14-12. Gerust werd er met 15-12.

In de tweede helft blonk vooral Gerrie Eijlers uit, die Dennis Schellekens onder de lat verving. Mede daardoor konden de Volendammers op gelijke hoogte komen via Igor Mrsulja (16-16). Even daarna ging de arbitrage in de fout door Jan Josef voor zijn tweede tijdstraf rood te geven, iets dat even later weer werd rechtgezet door de wedstrijdleiding. Zeven minuten voor tijd kon de Tsjechische opbouwer overigens wel vertrekken toen hij tegen zijn derde straf aanliep.

Vier Aalsmeerse goal op rij bracht de thuisploeg weer met 21-17 aan de leiding. De Volendammers smeten met energie om de marge te verkleinen. Doelman Gaby Birjovanu bleek in de slotfase haast onpasseerbaar en pakte drie oplegde mogelijkheden van KRAS/Volendam. Na de 24-23 van Van Schie namen Volendam alle risico’s om een gelijkmaker af te wenden. Jaap Beemsterboer vond de knieën van Birjovanu en uit het Aalsmeerse balbezit maakte Samir Benghanem gretig gebruik van het lege doel: 25-23.

Fiqas/Aalsmeer - HV KRAS/Volendam: 25-23 (15-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Jan Josef 5, Léon van Schie 5, Igor Mrsulja 3, Geert Hinskens 2, Leon Geus 2, Sonni de Jonge 2, Jordy Baijens 2, Marc Kok 1, Maurits van Buren 1, Jaap Beemsterboer, Tim Claessens, Diego Jacobs, Marnix Roos.