Probleemloze overwinning voor Jong Bodyresults/Volendam tegen Havas

zondag 15 januari 2017

Na een matig optreden in Apeldoorn, was het voor de mannen van Nico Admiraal en Ron Tol (Parre) zaak om de twee punten deze week thuis te houden, zodat het de ongeslagen status in de derde periode niet kwijt raakt. Thuis zijn de Volendammers moeilijk te verslaan en op papier waren zij dan ook zwaar favoriet.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Jong Bodyresults/Volendam wist in de eerste minuten gemakkelijk het net te vinden en Havas kon niet echt meekomen met de Volendammers. Het verschil werd snel groter en na 15 minuten nam de coach van Havas een time-out bij een stand van 11-4. Volendam wisselde door en verloor eventjes de grip op de wedstrijd. Havas kon wat terug doen, maar na 30 minuten had Volendam nog steeds een voorsprong van 4 punten bij een stand van 16-12.

De tweede helft ging van start en de Volendammers lieten het geen wedstrijd meer worden. Middenopbouwer Stijn Voogt wist cirkelloper Rick Zwarthoed een aantal keer gemakkelijk te vinden en met een paar goed aangespeelde breaks van keeper Tim Jonk op linkerhoek Stefan Schilder, was de wedstrijd gespeeld. Havas kon weinig meer creëren en Volendam liep al snel uit. De ploeg wisselde weer door en bleef scoren. Na 60 minuten stond er een eindstand van 34-20 op het scorebord.

Nico Admiraal: “Op een minuut of 10 na hebben we heel consistent gespeeld. De zege is eigenlijk geen minuut in gevaar geweest en we hebben de wedstrijd professioneel uitgespeeld in de tweede helft. We hebben Havas vandaag geen minuut het gevoel gegeven dat hier wat te halen viel en dat hoop in nog vaker te gaan zien van deze ploeg. Ondanks de matige wedstrijd van vorige week zijn we nog steeds ongeslagen deze periode. De wedstrijd tegen Aalsmeer volgende week zal heel belangrijk worden als we nog wat willen behalen deze periode. Deze wedstrijd tegen Havas was een nodige boost voor ons zelfvertrouwen. Hopelijk kunnen we volgende week hetzelfde niveau halen.