Productief HV KRAS/Volendam heeft geen kind aan Quintus

maandag 01 oktober 2018

HV KRAS/Volendam had afgelopen zaterdag geen kind aan tegenstander Wematrans/Quintus. De aanvallende machine draaide in de Opperdam op volle toeren en leverde een fraaie 43-27 overwinning op voor de mannen van trainer Peter Portengen.

Al na acht minuten was duidelijk dat de Volendamse aanhang ontspannen achterover kon zitten. Via 7-1 was het gat na een kwartier met 12-3 onoverbrugbaar groot. Langzaam achtten de Volendammers, die het moesten doen zonder Gerrie Eijlers, Marnix Roos en Geert Hinskens, de tijd rijp om het spel een frivool tintje te geven. Zo stond het publiek op de banken nadat Jordy Baijens de invliegende Florent Bourget vond voor 18-8. Ook gunde Portengen jeugdspeler Jordan Beukman zijn eerste minuten in de hoofdmacht.

Ondanks de ruststand van 23-12 werd het gaspedaal na de pauze zeker niet losgelaten. Na de vlieger van Baijens voor 35-21 werd er stiekem gekeken naar de magische grens van vijftig doelpunten. Dat leed bleef de tegenstander uit Kwintsheul bespaard. De productie stokte uiteindelijk bij 43-29.

Door de overwinning zijn de Volendammers terug te vinden in de top 4 van de BENE-League. Komend weekend staat de lastige uitwedstrijd tegen medekoploper Visé op het programma.

HV KRAS/Volendam – Wematrans/Quintus: 43-29 (23-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Michiel van Gils; Igor Mrsulja 6/3, Robin Jansen 5, Jaap Beemsterboer 5, Florent Bourget 5, Zarko Curic 4, Leon Geus 4, Jordy Baijens 4, Tim Claessens 3, Léon van Schie 3, Marc Kok 2, Sander Visser 2/1, Jordan Beukman.