Rentree Mike Peerdeman geeft overwinning Jong BodyResults/Volendam extra kleur

maandag 15 oktober 2018

Na de zware nederlaag bij Tachos, had het team van Kees Boomhouwer, Jaap Kwakman en Ronald de Jong afgelopen weekend de kans om zich te revancheren in de Opperdam tegen Quintus 2. De messen werden geslepen en vooral Mike Peerdeman keek met een opgeladen gevoel uit naar de wedstrijd. Na zwaar blessureleed en een herstelperiode van 9 maanden, keerde de linkshandige rechteropbouw dit weekend voor het eerst terug tussen de lijnen. In de basis startten: Martijn de Groot, Jari Boer, Milo Bos, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

Beide promovendi spelen handbal graag op heel hoog tempo en dit was in de beginfase goed terug te zien. Jong BodyResults/Volendam wilde de tegenstander overlopen, maar het snelle spel leidde tot een te gehaaste afronding, waardoor Quintus een vroege voorsprong kon pakken. De bezoekers kwamen op een voorsprong van 1 – 6. Even leek het een zware avond te gaan worden, maar de Volendammers wisten zich vlug te herpakken. Mike Zwarthoed stond sterk te keepen en dankzij het verbeterde aanvalsspel stond het na een kwartier bij 8 – 8 al weer gelijk. Bij een stand van 9 – 9 was het Mike Peerdeman die het veld eindelijk weer kon betreden na een maandenlange revalidatie. De rentree van Mike stelde niet teleur. Hij scoorde twee goals achter elkaar en pakte voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong voor de Volendammers. Deze voorsprong van twee punten nam Volendam mee de kleedkamers in bij een stand van 14 – 12.

Na rust slaagde Quintus 2 erin dichterbij te komen. Tien minuten na rust trokken zij de stand naar 18 – 18. Het was echter Jong BodyResults/Volendam dat wederom het voortouw nam in de wedstrijd. Onder leiding van Rick Zwarthoed en Jesper Bramanis werd de verdediging aangescherpt en liepen de Volendammers weer uit. Het publiek werd vermaakt met enthousiast en gemotiveerd aanvalsspel en een harde verdediging. Quintus 2 wist niet bij de blijven en de Volendammers liepen uit naar 29 – 23. Bij deze stand was de wedstrijd gespeeld. Quintus kroop nog iets dichterbij, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Na 60 minuten stond er een score van 30 – 26 op het scorebord.

Aankomende dinsdag speelt Jong BodyResults/Volendam tegen Vido voor de nationale beker. De wedstrijd gaat van start om 20:30 in de Beuk in Purmerend.

Doelpuntenmakers: Rick Zwarthoed (6), Milo Bos (6), Beau Molenaar (4), Stefan Schilder (3), Jesper Bramanis (3), Melvin de Jong (2), Bart Koper (2), Mike Peerdeman (2), Martijn de Groot (1), Sven van Vuren (1), Jari Boer, Diego Jacobs, Henri Karregat, Noah van Wieringen, Mike Zwarthoed, Michiel van Gils

Cafetaria Arnold Man of the Match:                          Rick Zwarthoed
Cafetaria Arnold Runner-up:                                     Mike Peerdeman