Rutger ten Velde maakte fraaie overstap naar Tweede Bundesliga

woensdag 12 juli 2017

Smaakmaker op de hoek Rutger ten Velde bekroont een succesvol debuutjaar bij HV KRAS/Volendam met een overgang naar Tweede Bundesligaclub Wilhelmshavener. De twintigjarige Arnhemmer heeft zich met zijn goede spel in de kijker gespeeld bij clubs in het buitenland. Hoewel de Ten Velde in een eerder stadium aangaf graag ook komend seizoen bij KRAS/Volendam te spelen, heeft de handbalclub besloten hem de ruimte te geven om zijn dromen na te jagen.

'Ideale springplank'

KRAS/Volendam betreurt het vertrek van de smaakmaker op links, die zich dit seizoen ontwikkeld heeft tot een van de beste hoekspelers van Nederland en België. Dat Ten Velde onlangs debuteerde voor Oranje in de oefeninterland tegen België bevestigt die vooruitgang nog maar eens. Algemeen manager Joost Ooms is derhalve trots dat er opnieuw een speler via KRAS/Volendam kan werken aan zijn profbestaan als handballer. “Het is een compliment voor ons programma dat een jonge speler deze stap kan maken. We hadden Rutger graag behouden. Hij zou een belangrijke schakel worden op de linkerhoek in het team van trainer Peter Portengen. Maar wij laten hiermee als club zien dat KRAS/Volendam een ideale springplank is voor handballers die de ambitie hebben om profhandballer te worden in het buitenland. Die stap willen wij Rutger niet ontnemen. Wij wensen hem alle succes in zijn verdere loopbaan.”

'Optimaal kunnen ontwikkelen'

Ten Velde, die in 2015 al één seizoen voor HSG Derschlag in de Derde Bundesliga speelde, is KRAS/Volendam dankbaar voor het vertrouwen het afgelopen handbaljaar. “Ik heb me bij KRAS/Volendam dit seizoen optimaal kunnen ontwikkelen als handballer. Niet alleen door het spelen van veel wedstrijden op hoog niveau, maar ook met het trainingsprogramma. Volendam is de ideale club in Nederland om je te ontwikkelen en uiteindelijk de stap naar het buitenland te maken. Ik ben blij dat ik die stap nu kan maken. Vanaf de eerste minuut ben ik erg hartelijk ontvangen door de mensen van Volendam en daar wil ik iedereen voor bedanken.”

Jordy Baijens en Leon Geus zijn de andere twee linkerhoekspelers in de Volendamse selectie. KRAS/Volendam start op maandag 7 augustus met de voorbereiding op het nieuwe handbalseizoen.

Foto: FotoReza.