Topschutter Geert Hinskens ook volgend seizoen speler van HV KRAS/Volendam

woensdag 03 januari 2018

Geert Hinskens (28) handbalt ook volgend seizoen in het oranje van HV KRAS/Volendam. De Limburgse schutter en de Volendamse club hebben een overeenstemming bereikt om zijn contract met tenminste één seizoen te verlengen. De linkshandige opbouwer is aan een sterk seizoen bezig en voert momenteel de topscorerslijst van de herenselectie aan.

Hinskens verkaste in 2014 van Quintus naar KRAS/Volendam en kwam daarvoor uit voor V&L. De technisch begaafde handballer maakte op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in het Nederlands handbalteam, maar meerdere kruisbandblessures stonden een carrière op het allerhoogste niveau in de weg. Inmiddels is Hinskens op Volendamse grond uitgegroeid tot een dragende kracht van het team van trainer Peter Portengen.

'Beste spel'

"Ik heb het goed naar mijn zin bij KRAS/Volendam", vertelt Hinskens. "Dit is alweer mijn vierde seizoen en de afgelopen jaren gingen met ups en downs, maar ik voel mij dit seizoen heel erg op mijn gemak. Het enige dat er nog ontbreekt is een grote prijs met Volendam in de vorm van een landstitel of het kampioenschap in de BENE-League. Hopelijk kunnen we daar dit seizoen verandering in brengen."

Hinskens kijkt terug op een goede eerste helft van het seizoen. “Ik denk dat ik dit seizoen mijn beste spel heb laten zien sinds mijn komst naar Volendam. Het mag naar mijn mening alleen nog wat constanter. Het team zelf begint steeds beter te draaien. De nieuwe spelwijze van dit seizoen begint steeds meer zijn vruchten af te werpen. Tijdens de eerste wedstrijden hadden we vaak of een goede dekking, of een goede aanval. Maar deze twee elementen beginnen steeds vaker goed samen te vallen, met nog genoeg ruimte voor verbetering. Ik denk dat we gedurende het seizoen alleen nog maar sterker zullen worden."

'Goede kans op Final 4'

De doelen voor het tweede gedeelte van de competitie en de nacompetitie van de Eredivisie zijn helder. “Als we ons zo blijven ontwikkelen als in de eerste maanden van het seizoen, geef ik ons een goede kans om ons te kwalificeren voor de Final 4. Daarna zal het in de Nederlandse Play-Offs heel pannend worden met vier teams die erg aan elkaar gewaagd zijn. Dat zie je ook terug in de stand van de BENE-League.”