Twee overwinningen in één week voor Garage Kil/Volendam Dames 1

Twee overwinningen in één week voor Garage Kil/Volendam Dames 1

maandag 15 oktober 2018

Na de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen donderdag, waarin Commandeur/VVW met 29-13 werd verslagen, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen Anytime Fitness/BFC op het programma. BFC is net als Garage Kil/Volendam Dames 1 vorig seizoen gepromoveerd naar de Eerste Divisie, waardoor het een duel van de promovendi werd. Beide ploegen troffen elkaar al in de voorbereiding en hier was BFC met een verschil van twee punten de winnaar. De Volendammers waren gebrand op een goed resultaat. En dat lukte!

 
Onder het toeziend oog van de nieuwe, persoonlijke sponsoren van Garage Kil/Volendam, die deze avond uitgenodigd waren, begonnen beide teams aan de wedstrijd. Het begin was wat moeizaam van beide kanten. BFC kon het spel van de Volendammers tot 3-3 nog bijhouden, maar daarna ging het steeds beter lopen bij Volendam. Na een stand van 11-8 waren het vooral de Volendamse dames die maar bleven scoren en BFC het nakijken gaven. Met een comfortabele ruststand van 20-11 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

In de tweede helft waren de dames van Volendam niet meer in te halen. Ze trakteerden het publiek op veel mooie doelpunten, waaronder zelfs twee vliegertjes. Alles lukte en dit kwam met name doordat trainer Ruud van den Broeck iedereen kon laten spelen, om zo het hoge tempo zestig minuten vol te houden. De zeventienjarige Bibi Bakker werd benoemd tot Women of the Match. Door haar harde werken in de dekking en het uitzetten van de lijnen in de aanval leverde zij een belangrijke bijdrage aan de overwinning. De uiteindelijke uitslag van 39-26 was dan ook meer dan verdiend en weer een echte teamprestatie.
 
Volgende week zondag staat de belangrijke wedstrijd tegen HV Quintus op het programma. Deze begint om 13.15 uur in Kwintsheul.