Voorbeschouwing eerste wedstrijd van 2017: HC VISÉ BM - HV KRAS/Volendam

Voorbeschouwing eerste wedstrijd van 2017: HC VISÉ BM - HV KRAS/Volendam

donderdag 19 januari 2017

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar staat voor de deur. Het Heren 1 team van KRAS/Volendam neemt het zaterdag in een uitwedstrijd op tegen HC VISÉ BM voor de BENE-league. De teams strijden om 20:15 uur voor de punten.

De tegenstander van Volendam staat momenteel op een nette vijfde plaats met negentien punten. Het won al acht keer, verloor zesmaal en speelde drie keer gelijk. KRAS/Volendam neemt plaats negen in beslag in de BENE-league met dertien punten. 

KRAS/Volendam wist dit seizoen zes keer te winnen, verloor tien keer en sleepte één keer een gelijkspel uit de zestig minuten speeltijd. De vorige ontmoeting tussen de twee teams eindigde in een knappe 30-25 overwinning voor KRAS/Volendam. Het was de wedstrijd waarin Tom Schilder en Melvin de Jong hun rentree maakten in het team van trainer Piotr Konitz. Beide teams wonnen hun vorige wedstrijd. Volendam deelde een flinke klap uit aan JMS/Hurry Up door met 31-14 thuis te winnen. HC VISÉ BM won met 22-24 uit bij KV Sasja HC. De twee gedreven teams zullen er alles aan doen om de punten mee in de tas te nemen, dus het belooft weer een spannende pot te worden.

De Volendamse blessurelijst is gelukkig weer wat geslonken. Léon van Schie is geblesseerd aan zijn voet teruggekomen van de interlandperiode van het Nederlands team en speelt dus niet mee. Mede door deze situatie, het vertrek van Duncan Postel en de blessure van Diego Jacobs ligt er zaterdag een belangrijke rol van Rick Zwarthoed. Eduard Klyuyko doet nog niet mee vanwege zijn schouderblessure. Maurits van Buren traint weer mee maar is nog niet in staat om de wedstrijden mee te doen. Ook Jan Josef en Dennis Schellekens zijn terug van blessureleed en zullen weer meespelen. De nieuwe aanwinst Igor Mrsulja is nog niet speelgerechtigd.