Voorbeschouwing | Koploper Achilles Bocholt op bezoek aan de Dijk

donderdag 08 februari 2018

Aankomend weekend komt koploper Achilles Bocholt naar het vissersdorp. Een zeer pikant duel tussen de nummer één en de thuis nog ongeslagen nummer zes van de BENE-League. Eerder dit jaar werd de uitwedstrijd met 37-32 verloren. Het duel werd in de slotfase uit handen gegeven, na een goede eerste helft. De confrontatie van zaterdag start om 19.00 uur.

Achilles Bocholt is op dit moment de trotse koploper van de grensoverschrijdende met 29 punten, negen meer dan KRAS/Volendam. De kwaliteit van Bocholt ligt vooral bij het scoren van veel goals. De Belgen hebben al meer dan 600 doelpunten gescoord dit seizoen. Daarentegen is de verdediging wat zwakker. De Belgen hebben dit jaar meer doelpunten moeten incasseren dan de Volendammers. Hier liggen mogelijkheden voor de ploeg van Peter Portengen. Verder wist de Vlaamse tegenstander de laatste vier wedstrijden in winst om te zetten, waaronder het duel van vorige week tegen Sasja (40-27).

HV KRAS/Volendam hoopt zich te kunnen revancheren van de wedstrijd van vorig weekend. In het met 35-25 verloren uitduel tegen Initia Hasselt waren er weinig positieve punten te noteren. Voor de laatste overwinning op Bocholt moeten we alweer terug naar december 2014, toen de Volendammers in België 29-32 zegevierden. Daarnaast zijn de oranjehemden thuis nog ongeslagen. Zaak is voor de ploeg van Peter Portengen om alle zeilen bijzetten voor een goed resultaat in de wedstrijd tegen Achilles Bocholt. Spannend wordt het zeker!

Geen afwezigen

De Volendamse selecties kent geen blessures of schorsingen. Dat betekent ook dat hoekspeler Marc Kok gewoon kan meespelen. Hij zag in de wedstrijd tegen Bocholt de rode kaart.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.

Samenvatting Achilles Bocholt - HV KRAS/Volendam (37-32).