Voorbeschouwing | KRAS/Volendam gaat tegen Sporting Nelo voor de ommekeer

Voorbeschouwing | KRAS/Volendam gaat tegen Sporting Nelo voor de ommekeer

donderdag 15 februari 2018

Na de spannende wedstrijd van afgelopen weekend tegen Achilles Bocholt staat zaterdag de wedstrijd tegen Sporting Nelo op het programma. De wedstrijd wordt om 20:15 gespeeld in sportcentrum Dommelhof in het Belgische Neerpelt.

HV KRAS/Volendam heeft de laatste wedstrijden in de BENE-League niet in winst kunnen omzetten. Afgelopen weekend werd het duel tegen Bocholt in de slotfase weggegeven en de week ervoor werd de wedstrijd ruim verloren van Hasselt (35-25). De komende wedstrijd is het de bedoeling om de draad weer op te pakken en twee punten aan het totaal te kunnen toevoegen.

De geschiedenis biedt hoop voor de Volendammers. Eerder dit seizoen wonnen de Volendammers de thuiswedstrijd met 37-32 tegen de club uit België. De laatste ontmoeting dateert uit het seizoen 2013/2014. Toen werd er twee keer gewonnen: 26-21 en 27-34.

Op dit moment bezetten de Volendammers de zesde plaats. Het gat met nummer vier Fiqas/Aalsmeer is vier punten. Er zal dus de komende wedstrijden punten moeten worden gepakt om nog kans te maken op een plek bij de Final Four. Nelo, de ploeg van trainer Pascal Grossi, zit ook in een moeilijke fase. De afgelopen drie wedstrijden werden niet gewonnen en daardoor bezetten de Belgen de negen plaats met twaalf punten.

Blessures

De inzetbaarheid van Jan Josef is nog twijfelachtig. Hij heeft al een week last van zijn knie dus is het de vraag of Peter Portengen een beroep op hem kan doen.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.

Samenvatting HV KRAS/Volendam - Sporting Nelo (37-32).