Voorbeschouwing | KRAS/Volendam hervat BENE-League met uitwedstrijd tegen Bevo

Voorbeschouwing | KRAS/Volendam hervat BENE-League met uitwedstrijd tegen Bevo

vrijdag 19 januari 2018

Aankomende zaterdag staat er weer een wedstrijd van HV KRAS/Volendam op het programma in de Beneleague. De Volendammers zullen proberen hun goede vorm van voor de kerstvakantie vast te houden en de wedstrijd tegen Herpertz Bevo om te zetten in winst. De wedstrijd zal om 19:00 plaatsvinden in sporthal de Heuf.

De afgelopen periode zijn de Volendammers op trainingskamp geweest in Tsjechië en Polen. Tijdens dit trainingskamp werden er 3 oefenwedstrijden afgewerkt. Er werd gespeeld tegen de kampioen van Tsjechië (twee keer) en een goede subtopper uit Polen. Tegen Dukla Praag werd er één keer gewonnen (31-33) en ging de tweede wedstrijd verloren met 32-39. In Polen werd er geoefend tegen Piotrkowianin. Die wedstrijd werd in winst omgezet: 28-29. De Volendammers kwamen zo met een goed gevoel terug van het trainingskamp.

Boris

De oranjehemden zullen aankomende zaterdag ook voor het eerst gebruik kunnen maken van de nieuwe aanwinst: Boris Grk. Boris kende een onwennige start van het trainingskamp, maar liet later zien dat hij wel degelijk een aanwinst is voor het team. Hij zal vooral gebruikt worden om de verdediging te helpen, is ook zeker in staat een doelpunt maken.

Vier keer winst

De vorige ontmoeting tegen Bevo werd door de Volendammers omgezet in een overwinning. Thuis werd met 31-28 gewonnen. Vorig seizoen won HV KRAS/Volendam ook alle wedstrijden van de ploeg uit Panningen. De Limburgers hebben net als KRAS/Volendam achttien punten uit veertien wedstrijden. Het doelsaldo is licht in het voordeel van Bevo: +26 tegenover +25 voor KRAS/Volendam.

Blessures

De Volendamse selectie is volledig fit. In tegenstelling tot het trainingskamp kan trainer Peter Portengen weer beschikken over internationals Gerrie Eijlers en Jordy Baijens.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.

Samenvatting HV KRAS/Volendam - Bevo (31-28)