Voorbeschouwing kruisfinale KRAS/Volendam - FIQAS/Aalsmeer

Voorbeschouwing kruisfinale KRAS/Volendam - FIQAS/Aalsmeer

vrijdag 28 april 2017

Afgelopen zondag speelden de mannen van HV KRAS/Volendam een verdienstelijke eerste wedstrijd in de halve finale om het landskampioenschap. De heenwedstrijd tegen Fiqas/Aalsmeer werd nipt verloren met 23-21. Een resultaat met perspectief. De return is aankomende zaterdag om 19:00 uur in Sporthal de Opperdam.

De Volendammers kenden een moeilijk begin en keken na een kwartier tegen een achterstand aan van 8-4. Na een kwartier wisten de Volendammers langzaam het spel wat naar zich toe te trekken en zij gingen de rust in met een 12-13 voorsprong. Na een voorsprong van 14-16 wist Aalsmeer weer wat uit te lopen naar 21-19. Gelukkig wisten de Volendammers de schade beperkt te houden en eindigde de wedstrijd in 23-21. uitslag die perspectief biedt voor aankomende zaterdag.

Het betekent dat de oranjehemden zaterdag met minimaal twee doelpunten verschil moeten winnen. Is de stand over twee wedstrijden gelijk, dan gaat de ploeg met de meeste gescoorde goals in de uitwedstrijd door. Dat betekent dat wanneer KRAS/Volendam met 22-20 winst van Aalsmeer, dat het doorgaat naar de finale.

Afgelopen woensdag plaatste OCI-Lions zich als eerste club voor de finale. De Limburgers, onder leiding van oud-Volendamtrainer Mark Schmetz, wonnen de eerste wedstrijd met 29-33 van Hurry-Up en maakten het woensdag in Sittard af: 30-29.

Fitte selectie
Momenteel zijn er geen blessures meer bij KRAS/Volendam. Dat betekent ook dat Maurits van Buren en Diego Jacobs, die vrijwel het gehele seizoen geblesseerd aan de kant zaten, zaterdag op de bank zitten. Vanwege hun fysieke gesteldheid zal met het duo echter geen onnodige risico’s worden genomen

Kaartverkoop
De kaartverkoop gaat hard. Wil jij er ook bij zijn, reserveer dan snel kaarten. Stuur een email naar Betty Zwarthoed via kassa@handbalvolendam.nl. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, het aantal personen en of je lid bent van HV KRAS/Volendam. Tijdens de wedstrijddag gaan de laatste kaarten in de verkoop. Om teleurstellingen te voorkomen wordt reserveren daarom zeer aangeraden. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop

Livestream
Kun je niet bij de wedstrijd zijn? Niet getreurd, het beslissende duel is ook te volgen via de livestream.