Voorbeschouwing | Vierpuntenduel voor HV KRAS/Volendam in Zwartemeer

Voorbeschouwing | Vierpuntenduel voor HV KRAS/Volendam in Zwartemeer

vrijdag 08 december 2017

Aankomende zaterdag om 20.00 uur staan JMS/Hurry Up en HV KRAS/Volendam voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. Dit keer wordt het affiche afgewerkt in het Drentse Zwartemeer. Eerder dit seizoen wonnen de Volendammers aan de Dijk met 32-30.

Na de overtuigende overwinning op Callant Tongeren is HV KRAS/Volendam opgeklommen naar het linkerrijtje, met een zesde plaats en vijftien punten. De ploeg van Peter Portengen lijkt het op de rit te hebben. Nu moet afgerekend worden met JMS/Hurry Up, dat vooralsnog een teleurstellend seizoen kent en terug te vinden is op plaats negen met zeven punten. Velen zullen de indrukwekkende vrije worp van Jaap Beemsterboer nog herinneren uit de eerste wedstrijd. De goal werd verkozen tot doelpunt van de maand september.

Vooral voor de Drenten zal deze wedstrijd voelen als een laatste kans om nog aanspraak te maken op het ticket voor de nacompetitie in de Eredivisie. De bovenste vier Nederlandse teams strijden immers ná de BENE-League in de nacompetitie om de landstitel. Bij een Volendamse winst in dit vierpuntenduel kan Hurry-Up vrijwel definitief buitenspel worden gezet. Het gat is nu acht punten.

Blessures

KRAS/Volendam kan beschikken over een volledig fitte selectie. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Vorige maand sloot Hurry Up in de persoon van Dragan Vrgoc een nieuwe speler in de armen. De Kroaat is met zijn 2,04 meter en 134 kilo een bijzondere verschijning op de handbalvelden. De 26-jarige kwam over van het Turkse Göztepe SK.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier. De wedstrijd begint zogezegd om 20.00 uur.