Wederom twee punten voor de Meiden B1

maandag 19 februari 2018

Zondagmiddag speelden de Meiden B1 de thuiswedstrijd tegen Zeeburg, de nummer 10 in de Jeugddivisie. De uitwedstrijd werd met 15-20 gewonnen dus op papier zouden de punten naar Volendam moeten gaan, maar de wedstrijden in de Jeugddivisie zijn vaak pittig dus het is elke wedstrijd strijden voor de punten en voor het behoud van de 4e plek met het NK in het vooruitzicht (de nummers 1 t/m 4 mogen meedoen aan het NK).

Marit Steur viel in voor de geblesseerde keepster Nicole Rep (enkelblessure) en zij stond uitstekend te keepen. Cirkelspeelster Esmee Verdonck kampte ook met een enkelblessure en voor de rest kon trainer Pim Ligthart beschikken over een compleet team. De wedstrijd startte met een doelpunt voor Zeeburg maar via doelpunten van Lisa Veerman, Denise Mol en een benutte penalty van Marilyn Tol werd dit omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Fysiek was het van beide kanten een harde wedstrijd en de Volendamse meiden stonden ook weer goed en stevig te verdedigen. Door een mooie break van Jill Sanders, een prachtige uitgespeelde aanval van Bibi Bakker en mooie doelpunten van Nicole Steur en Sharon Plat stond er bij rust een score van 9-6 in het voordeel van Volendam op het scorebord.

Na de rust werd de cirkelspeelster van Zeeburg meerdere malen door haar ploeggenoten gevonden en kon zij gemakkelijk scoren, miste Volendam 2 x een penalty en vonden de ballen uit de penalty’s van Zeeburg wel het net waardoor de stand 10 minuten voor tijd op 16-15 kwam en het dus toch wel erg spannend werd! Marilyn Tol scoorde 2 x met een snoeihard schot en ook de ballen van Nicole, Bibi en Sharon vonden het net. Via een mooie uitgespeelde aanval werd Megan Ligthart op de cirkel gevonden en scoorde zij een mooi doelpunt. Bibi Bakker scoorde het laatste doelpunt en sloot de zwaarbevochten wedstrijd af met een 23-20 winst waardoor de punten wederom naar Volendam gingen.

Scores: Marilyn Tol 6/1, Bibi Bakker 5, Sharon Plat 3, Denise Mol 3, Megan Ligthart 2, Nicole Steur 2, Jill Sanders 1, Lisa Veerman 1, Marit Steur (k).