'Zeldzame' uitglijder voor HV KRAS/Volendam op bezoek bij Bevo

zondag 21 januari 2018

Hoewel de afgelopen vijf ontmoetingen met Herpertz Bevo allemaal in winst werden omgezet, liep KRAS/Volendam afgelopen zaterdag in Panningen tegen een nederlaag aan. In een bijzonder spannende wedstrijd kwamen de mannen van trainer Peter Portengen nét tekort. Het eingide in 31-29.

Beide teams maakten er vooral in de eerste helft een doelpuntrijk duel van, getuige de 17-19 ruststand. KRAS/Volendam, waar de Kroatische aanwinst Boris Grk zijn debuut maakte, kreeg met de blessure van Jaap Beemsterboer een extra tegenvaller te verwerken en zat daardoor krap in de doorwisselmogelijkheden. De ploegen verloren elkaar nauwelijks uit het oog. Na een 5-7 voorsprong voor KRAS/Volendam greep even later Bevo het initiatief. Het leidde zelfs even met vier punten: 17-13. Maurits van Buren verkleinde in de zoemer het verschil naar twee.

Een sterke fase aan het begin van de tweede helft bracht Volendam via 23-20 aan de leiding met 24-26. De gasten leken aan de winnende hand, maar gaven in de slotfase de voorsprong toch uit handen, mede door vier Bevo-goals op rij. Met 29-29 kon het in de laatste minuten nog alle kanten op. Het kwartje viel voor Volendam de verkeerde kant op: 31-29. Jan Josef was goed voor acht treffers.

Door de nederlaag zijn de dijkbewoners gezakt naar plaats zes in de Bene-League. Het verschil met nummer twee Lions, dat verrassend thuis verloor van laagvlieger Tongeren, is echter slechts twee punten.

Herpertz Bevo - HV KRAS/Volendam: 31-29 (19-17).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Jan Josef 8, Maurits van Buren 5/3, Léon van Schie 4, Jaap Beemsterboer 3, Geert Hinskens 3, Jordy Baijens 3, Igor Mrsulja 2, Sonni de Jonge 1, Leon Geus, Tim Claessens, Boris Grk, Marc Kok.

Samenvatting Herpertz Bevo - HV KRAS/Volendam (31-29).