Zevende seizoen voor Maurits van Buren bij HV KRAS/Volendam

donderdag 06 juli 2017

Maurits van Buren gaat zijn zevende jaar in het oranje van HV KRAS/Volendam tegemoet. De 24-jarige rechterhoekspeler raakte afgelopen seizoen bij de eerste wedstrijd zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar was net op tijd fit om mee te doen in de finale om de landstitel. Komend handbaljaar wil de Limburger het hele seizoen belangrijk zijn voor de ploeg van trainer Peter Portengen.

Belangrijke bijdrage leveren

“Ik heb vrijwel het gehele jaar langs de kant moeten kijken en dat is klote”, vertelt Van Buren. Het noodlot sloeg toe in de uitwedstrijd om de EHF Cup tegen Chambéry. Het was alweer zijn derde zware knieblessure. “De revalidatie is gelukkig goed verlopen. Het voelde geweldig om tijdens de finale weer te spelen. Ik speel al zes jaar bij KRAS/Volendam, maar wil nog steeds elke dag leren, beter worden én finales spelen. Komend seizoen wil ik daar graag een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Meestrijden om de landstitel

De linkshandige handballer combineert zijn topsportcarrière dit jaar met zijn studie Sport en Economie en loopt hiervoor stage op de sales- en marketingafdeling bij Podobrace. Van Buren verwacht veel van de samenwerking met Peter Portengen. “Hij heeft de laatste jaren mooie prestaties geleverd in het dameshandbal bij Oranje en Dalfsen. Vanwege zijn ervaring verwacht ik dat hij veel kennis van zaken heeft. Komend seizoen moeten we weer meestrijden om de landstitel. We hebben een mooie ploeg die dit jaar de potentie moet waarmaken.”