Zwaarbevochten overwinning voor Garage Kil/Volendam Dames 1

maandag 08 oktober 2018

Aan de eindstand van 24-32, uit bij Z.A.P., valt niets op af te dingen. Toch was het niet gemakkelijk in de Zwaluwhoeve in Breezand voor Garage Kil/Volendam Dames 1. Dat de dames het betere van het spel hadden dat was duidelijk, maar Zap kon het, met name in de eerste helft goed bijhouden. Tien minuten voor het einde van de eerste helft stonden de dames drie punten voor maar de dames van Zap geven zich nog niet snel gewonnen en scoren drie keer achter elkaar waardoor er een gelijke stand van 10-10 op het bord komt te staan. Hierna wordt er nog om en om gescoord maar weten de dames van Volendam toch een minimale voorsprong van twee doelpunten mee te nemen in de rust, 13-15.

Het begin van de tweede helft is duidelijk voor Volendam. Doordat de trainer/coach van Z.A.P., Arthur Langendijk , in ondertal en bij een twee minutenstraf, de keepster naar de kant haalde konden de dames van Volendam maar liefst drie keer scoren doordat het doel leeg was en werd het verschil naar vijf gebracht. Eigenlijk kun je zeggen dat Z.A.P. dit verschil niet meer te boven is gekomen, alhoewel de dames van Z.A.P. nog wel terugkomen tot een verschil van 3 doelpunten. Met nog negen minuten te spelen is de stand 23-26 maar hierna lukt het Volendam toch om de wedstrijd makkelijk uit te spelen en met een eindstand van 24-32 weer huiswaarts te keren.

Trainer/coach Ruud van den Broek was blij met het resultaat en met het spel van zijn dames. “We hebben een zeer uitgebreide voorbereiding gehad op deze wedstrijd en de teamgeest is erg goed. Mede door de doeltreffendheid van Anja Tol en Sabrina van de Mast, die samen goed waren voor zeventien doelpunten, werd deze wedstrijd gewonnen”.

Door deze winst blijven de dames van Volendam op een mooie derde plaats staan en gaan zij zich nu voorbereiden op de bekerwedstrijd van aanstaande donderdagavond. De tegenstander is dan een oude bekende van het vorige seizoen, Commandeur/VVW. De wedstrijd begint om 20.45 uur in sporthal Opperdam.