Alweer voor de 40e keer een geslaagd Rabobank Schoolhandbaltoernooi

Alweer voor de 40e keer een geslaagd Rabobank Schoolhandbaltoernooi

maandag 12 juni 2017

Afgelopen zaterdag was het weer een heuse handbalhappening in de Opperdam op het 40e schoolhandbaltoernooi georganiseerd door HV KRAS/Volendam. Vanaf 10.00 uur streden de teams van de groepen 5-6 en 7 van de basisscholen om de grootse beker en dat ging er stevig aan toe. Bij de jongens/gemengde A poule ging de strijd al snel tussen de teams van de Petrusschool en de Spinmolen, met de ploeg van de Blokwhere hijgend in de nek. Zowel de Spinmolen als de Petrusschool hadden aan de finish 6 wedstrijdpunten maar met een veel beter doelsaldo(+22) ging de ploeg van de Spinmolen met de 1e plaats strijken. Uitslag poule A jongens/gemengd groep 5; 1e plaats de Spinmolen, 2e plaats de Petrusschool, 3e plaats de Blokwhere.

`Bij de jongens van groep 6 in poule B was het ook hier een strijd tussen de mannen van de Petrusschool en de Spinmolen met de Springplank als goede 3e. In een onderling treffen was de ploeg van de Petrusschool weliswaar nipt de met 5-6 de betere ploeg maar ook hier was het doelsaldo bepalend en kwam de Spinmolen als beste uit de som. Uitslag poule B Jongens groep 6; 1e plaats de Spinmolen, 2e plaats de Petrusschool en 3e plaats de Springplank.  

Bij de meisjes van groep 6 in poule C was de Nicolaasschool veruit de favoriet lagen waren de uitslagen dicht bij elkaar. Goede 2e werd de Springplank die in de poulewedstrijd alleen tegen de Nicolaasschool het hoofd moest buigen. Uitslag in poule C meisjes groep 6; 1e plaats Nicolaasschool, 2e plaats de Springplank en 3e plaats de Zuidwester.

In poule E bij de jongens van groep 7 waren de verschillen heel klein maar toch sprong de ploeg van de Zuidwester er iets bovenuit getuige de poule uitslagen tegen de underdogs. Het werd een nek aan nek race tussen de jongens van de Jozefschool en die van de Zuidwester met als uiteindelijk winnaar de mannen van de Zuidwester. Uitslag poule E jongens groep 7; 1e plaats de Zuidwester, 2e plaats de Jozefschool en 3e plaats de springplank A.

Bij de meisjes van groep 7 werden in poule D de meeste punten verzameld door het team van de Springplank die met goed spel elke tegenstander de baas was. Het werd nog even spannend in het treffen met de ploeg van de Petrusschool maar in een onderlinge strijd was het team van de Springplank, met een klinkende 14-3 zege, overtuigend de beste.  Uitslag poule D meisjes groep 7; 1e plaats de Springplank, 2e plaats de Petrusschool en 3e plaats de Zuidwester.

Tot slot is er aan het eind nog een heel belangrijke prijs te vergeven n.l.de sportiviteitsprijs voor de school die zich het meest sportief gedraagt tijdens het toernooi.  Alle scheidsrechter geven punten aan de teams en zo wordt er een winnaar bepaald. Dit jaar was de sportiefste school de st Petrusschool. Zij mochten dan ook uit de handen van clubicoon Jaap Tol de beker in ontvangst nemen. Wij van HV KRAS/Volendam kunnen weer terugzien op een meer dan geslaagd Schoolhandbaltoernooi. Natuurlijk zijn wij veel dank verschuldigd aan vele vrijwilligers zonder wie dit evenement geen plaats kan vinden. Wij bedanken dan ook alle teams, ouders en belangstellenden. Jan Kwakman, René en Joan Scherpenzeel, Marieke Schilder, Monique Joor en Hans Admiraal voor de voorbereidende werkzaamheden. Verder een woord van dank aan alle scheidsrechters, alle coaches, Lies kwakman en Joke zwarthoed voor het algehele beleid ter plaatse en natuurlijk Hans Admiraal voor…..alles. Wij zie jullie graag volgend jaar weer terug bij het 41e schoolhandbaltoernooi.