Autocrew de Groot/Volendam doet wat het moet doen!

maandag 10 januari 2022

Zaterdagavond heeft het tweede herenteam van Handbalvereniging KRAS/Volendam gedaan wat het moest doen. Thuis winnen van EHC, de hekkensluiter van de eredivisie. Dat dit lastiger zou worden dan de ranglijst aantoonde was van tevoren al duidelijk. In de Volendamse selectie was de voorbereiding lastig door een aantal quarantaine gevallen en EHC had op zijn beurt de laatste wedstrijden aangetoond de weg naar boven gevonden te hebben. De start van de wedstrijd toonde direct aan dat EHC zich het niveau van de eredivisie eigen gemaakt had en Volendam kwam meteen op een paar punten achterstand. Aanvallend werd goed gespeeld maar werd er slecht afgerond, maar met name verdedigend lieten de Volendammers zich te vaak aftroeven. Het was dan ook aan Sam Gros te danken dat de ploeg in het spoor van EHC bleef. Tegen de rust begon de thuisploeg beter te draaien en ging met alsnog met gelijke stand rusten: 15-15. Na de rust kwam een beter geconcentreerd Volendam op het veld al duurde het lang voordat dat ook op het scorebord duidelijk werd. Aan de hand van een aantal belangrijke reddingen van Mike Zwarthoed en aanvallende impulsen van Wessel Blokzijl aan het einde van de wedstrijd trok de opleidingsploeg de belangrijke punten naar zich toe. De 32-30 overwinning was zeker verdiend en geeft de ploeg gelegenheid om volgende week naar E&O af te reizen, als zij daar winnen staan zij precies halverwege de competitie op een prima 9e plaats.