D-jeugd KRAS/Volendam wint pinkstertoernooi

dinsdag 11 juni 2019

De D-jeugd van KRAS/Volendam heeft een visitekaartje afgegeven op de velden van een uitstekend georganiseerd toernooi bij HV Zaanstreek. De drie poulewedstrijden waren bij vlagen heel goed en aanvallend mochten we 64 keer juichen. Verdedigend waren we vaak bij de les en het keepersduo hield goed stand en eigenlijk zijn we nooit in de problemen geweest. De finale; Tegen het in oranje gehulde Shot73 uit IJsselstein traden onze D-gladiatoren aan op veld 3. Wij in het wit. In luttele minuten stonden we 2-0 voor en was er geen vuiltje aan de lucht. De overwinning was binnen handbereik want in de 1e wedstrijd hadden we hun ook al verslagen met 13-8, maar daar dachten onze tegenstanders anders over. Als een bulldozer denderde Shot73 over ons heen en met rust stonden we 7-5 achter. Het geloof in eigen kunnen was eventjes weg en met nog 4 minuten op de klok was de tussenstand 10-6 voor hun. Met vliegende combinaties en een heerlijke break op Arrie was de stand wat draaglijker. ( 10-8 ) en het geloof weer helemaal terug. Nog 1,5 minuut op de klok en het lukt gewoon net niet... maar toen. Een vrije bal voor Volendam en met een simpele pass stonden we vrij voor doel en GOAL!! De spanning was ondertussen vergelijkbaar met een Hitchcock-klassieker en de seconden liepen door...... nog 15. Vrije bal vanwege aanvallende fout voor ons. Break en GOALLLL!!!! 10-10. Laatste bal was voor de tegenstander die uiteraard vlammend op doel vuurde maar onze held Joey tikte met zijn net herstelde arm de bal mooi uit de kruising. Eindsignaal. 10-10, heroïsch gestreden en dat verdiende toch de eerste prijs? Niets was minder waar, shoot-outs moesten laten zien wie de beste waren. Op het hoofdveld mochten onze jongens laten zien wat ze konden en drie om drie werden deze genomen. De onzen mochten eerst en deden dit foutloos. 3 uit 3! De tegenstander maakten de eerste 2 en de laatste trad aan. Inmiddels aanschouwd door alle bezoekers van het toernooi. Zijn aanloop was goed en onze goalie dwong hem een hoek te kiezen, naast!! Terecht gejuich van onze boys en aanhang, dit was namelijk meer dan verdiend. BAM! Als een stel kraaien doken ze op de beker want die wilden ze natuurlijk allemaal even vasthouden. Supertrots op de jongens en blij met onze aanhang. Hoop dat ze dit nog lang blijven doen, want er was heel veel lol de hele dag. Het was me een eer.