HV KRAS/Volendam en MEE helpen mensen aan een baan met project Supporters voor Supporters

HV KRAS/Volendam en MEE helpen mensen aan een baan met project Supporters voor Supporters

dinsdag 28 maart 2017

MEE en KRAS/Volendam helpen mensen met een Wajong of een Wwb/participatiewet-uitkering naar een opleiding of betaalde baan via het project Supporters voor Supporters. In navolging van de voetbalclubs AZ en Telstar en FC Volendam, start in april/mei een eerste groep bij HV KRAS/Volendam. Daarvoor zoeken zij naar gemotiveerde deelnemers in de regio Volendam.

Supporters voor Supporters

Deelnemers doen in dit project zes maanden lang, twee dagen per week werkervaring op bij een werkgever die lid is van de businessclub HV KRAS/Volendam of het IBEV of PRO Netwerk. Daarnaast krijgen zij één dag per twee weken een training in het stadion van FC Volendam onder meer op het gebied van solliciteren en omgang met collega’s. Zij kunnen daar ook sporten. Na dit traject zijn de deelnemers arbeids- of opleidingsrijp.

John van den Oord, projectleider  MEE:

“Met dit project geven ondernemers uit de regio Waterland jongeren (die affiniteit hebben met sport en in het bijzonder handbal) kansen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling om vervolgens door te groeien naar een baan. Daarbij werkt sport als middel om weer MEE te doen in de maatschappij. Erbij horen, gewaardeerd worden en sociale contacten opdoen, geeft weer zelfvertrouwen en biedt perspectief.”

Aanmelden

Geïnteresseerden voor het project kunnen contact opnemen met John van den Oord, projectleider  bij MEE  via jvdoord@meenwh.nl of 06 – 39  110 588. Meer informatie over het project staat op www.meeaz.nl.