KRAS/Volendam D1 verliest nipt in topduel

maandag 04 november 2019

‘KRAS/Volendam D1 verliest nipt in topduel’, zou zomaar een kop kunnen zijn in de Telesport-bijlage van de Telegraaf. In een ware thriller was tegenstander VOC uit Amsterdam ons te slim af. Alle banken bezet en zelfs daarachter stonden mensen te genieten van een prima pot handbal. De verwachtingen waren ook hoog na ons uitstekende spel vorige week tegen Aalsmeer. Enfin, game on.... drie minuten gespeeld en we lagen als een bokser in de touwen, 0-5 achter. Alles wat besproken was en waar voor getraind was, kon overboord. De fightmodus moest aan en Arrie Kwakman begreep dit als eerste en maakte de eerste goal namens de onzen, Jasper Tol en Vince van der Zee deden wat ze moesten doen en maakte de stand wat draaglijker (3-5).  Na een aantal flitsende aanvallen over en weer was de stand zelfs 7-7, mede door uitstekend verdedigend werk van Travis Koning en Collin Koning, die zo nu en dan letterlijk bedolven werden onder een aantal spelers van VOC. De eerste helft eindigde zoals deze ook begon, met een verschil van 15 tegen 19. In de rust kon eenieder even op adem komen want er supersnel gespeeld.

Na rust kwam Volendam meer op stoom, mede door goalie Joey Koning die een paar prima reddingen voor zijn rekening nam. Coen Zwarthoed en Coen Bosma hielden de opbouwers van VOC inmiddels meer in bedwang en 'de groenen' kwamen nauwelijks meer tot scoren. De 'oranjehemden' daarentegen scoorden steeds meer en bij een 23-26 stand waren er nog 3 minuten te spelen. VOC bleef maar stormen maar onze verdediging ook gesteund door D2-topper Kees Zwarthoed lieten niets meer door. Inmiddels maakte Volendam D1 de volgende goal en bij de tegenstander kwam toch wel iets van angst in de ploeg  Er werd op de klok gekeken, nog 2:20 te gaan, stand 24-26. Uitstekend verdedigend werk van Volendam en door een fraaie treffer was de aansluiting er, 25-26! Eén minuut 10 op de klok, VOC gaat de bal rond spelen omdat zij zien dat wij veel sterker zijn in de tweede helft. 0:37 op de klok, aanvallende fout van VOC, Jasper zijn kaak wordt bijna ontwricht en moet het veld verlaten, maar we moeten door! 0:20 te gaan en wij hebben de bal, Collin Koning wordt prima vrijgespeeld en wil de goal gaan maken, echter, niet door één, maar door twee tegenstanders wordt hij professioneel gevloerd, en wonderwel is dit géén 7 meter worp, zelfs geen vrije bal. 0:04 op de klok en het balverlies is daar, kijkend naar de klok hoor ik die, vandaag heel vervelende, zoemer.

Gejuich zie ik in mijn ooghoek, en een beetje tranen bij de onzen. Vervelend om onze jongens te zien verliezen, maar ontzettend veel geleerd weer. We hebben de tegenstander bijna verrast, de toeschouwers vermaakt en gehandbald met enorme inzet, strijdlust en passie. In de kleedkamer is al snel de focus op de aankomende week, de trainingen en volgende wedstrijd, mede door de inbreng van trainer Lars. Ook aan de supporters dank, volgende week zondag (10 november) in The Dome in Houten.