Jongens D1 wint ook op 'halve kracht'

maandag 06 januari 2020

Zonder enige moeite hebben onze jongens de zegereeks voortgezet, en wel tegen Leidsche Rijn D1 in Vleuten. De afspraak om de tegenstander niet te onderschatten was niet voor niets, in de eerste minuut keken we tegen een 1-0 achterstand aan, iets wat ruim twee maanden geleden voor het laatst gebeurde. Echter in dezelfde ademteug was het Jasper Tol die eigenhandig voor het evenwicht op het scorebord zorgde. De volgende 10 minuten was de focus naar voren gericht waardoor de stand redelijk eenvoudig naar 1-7 werd getild. Goed zichtbaar werd vanwege deze voorsprong de echte scherpte niet gevonden en Leidsche Rijn wist daardoor 3 keer op rij te scoren. Coen Bosma was degene die deze reeks wist te onderbreken door uitstekend vanaf de rechterhoek de bal langs de keeper te gooien, 4-9! De gashendel ging af en toe open en af en toe weer dicht waardoor de stand gestaag opliep naar 6-14 bij rust, met dank aan Collin Koning die patent lijkt te hebben op veel goals in de eerste helft (6). De mooiste goal van de dag werd gemaakt door heel slim loopwerk van Travis Koning waardoor Coen Zwarthoed vrij kon aanleggen en kiezelhard afrondde. Enigszins gefrustreerd kwam de tegenstander de tweede helft ten tonele waardoor het spel wat fysieker werd. Coen Zwarthoed was ‘on fire’ de tweede helft en wist 6 keer het net te vinden en ook Robin Verheijden, in zijn eerste officiële wedstrijd, trof tweemaal doel. Keeper Joey Koning had meerdere prima reddingen (maar ook zowaar één te hete bal.....) waardoor bij de tegenstander nooit geloofd wordt in een goed resultaat. Vince van der Zee maakt nog een prima goal door als een gekatapulteerde stuntman de 18e treffer te noteren. Een terechte tijdstraf voor de tegenstander én een geblesseerde keeper haalden helemaal de angel uit de wedstrijd en was de focus pas 34 seconden voor tijd eventjes terug. Vince raakt de paal, tegenstander neemt over en Joey redt ook, bal op Collin, pass naar Robin die op zijn beurt Jasper in stelling brengt, die vindt altijd de goal en in de zoemer wordt de eindstand 12-25 genoteerd. Dikke pluim naar het team en naar de meegereisde support. Zaterdag aanstaande staat Aalsmeer op het menu, hopelijk hebben onze jongens goede trek.... Graag tot dan! Collin (7), Jasper (8), Coen Z(6), Robin (2), Coen B (1), Vince (1).

Tekst: Maart Admiraal