Supersnelle laatste wedstrijd van 2021 voor de D4

donderdag 23 december 2021

De laatste wedstrijd van het jaar tegen St. George uit de Goorn. Helaas zonder Fenna en Bo. Gelukkig waren Tom v.d. Zee en Boyd Pelk bereid om de D4 uit de nood te helpen. Aan de hand van de uitslagen en standen was St. George een gelijkwaardige tegenstander. De wedstrijd zou het leren... in een ijskoude hal, maar met een zeer enthousiast team, waar we echt warm van werden.

Snel, behendig en goed samenspelend scoorde Volendam de eerste doelpunten. Snelle aanvallen van Jill, Demi en supersnelle Tom bracht Volendam al gauw op voorsprong. Lisa stond als een leeuwin op de cirkel en scoorde diverse mooie doelpunten. De aanvallen waren soms zo snel, dat er te scherp op doel werd gegooid en de bal de lat en paal vaak raakte. Met een voorsprong van slechts 4 doelpunten floot de goed leidende scheids voor de rust 3-7.

In de tweede helft deden onze oranjehemden wat er in de rust was afgesproken. Iets rustiger samenspelen en daardoor waren Cari, Roos en Carice de verdediging van St. George diverse keren te snel af. Ook Boyd had goed oog voor de break-out lopende spelers van Volendam. Met prachtige passes waren er zeer fraaie aanvallen te bewonderen. Emily mocht vandaag de linkerhoek verdedigen. Zij was de enige die de hoekspelers van St. George geen enkele kans meer gaf om vanaf die positie te scoren. Onze verdediging zat aan het einde van de wedstrijd potdicht met als super hekkensluitster onze keepster Sophie.

Deze prachtige laatste wedstrijd van 2021 werd met luid applaus en een stand van 11-23 afgesloten.