Wederom onnodig puntverlies in Panningen. Bevo vs KRAS/Volendam 35-35

maandag 06 december 2021

Er stond zaterdag veel op het spel voor de mannen van KRAS/Volendam, bij winst bleef men aanhaken bij de eerste 4 en dat zou eigenlijk best wel realiseerbaar moeten zijn. Zonder keeper Dennis Schellekens (ziek) maar met Michiel van Gils als stand-in, plús jeugdtalent Roy Loch op de bank ving de strijd aan. Al na 50 seconden Schoot Abou Fofana raak maar Bevo bood goed partij en nam de leiding. Langzaam maar zeker kwam KRAS/Volendam beter in haar spel wat resulteerde in een 12-12 tussenstand na 20 minuten. Toen keeper Rob Goudriaan een 7 meter wist te stoppen en even later een break wist te keren leek de juiste weg ingezet maar 3 minuten later wees het scorebord toch weer 14-12 aan voor Bevo. Middels een tempoversnelling trok KRAS/Volendam de stand toch weer eerst langszij en even later zelfs voorbij Bevo via een 7 meter die verzilverd werd door Florent Bourget. Abou Fofana miste op de valreep, door een voetfout, nog een strafworp.  Ruststand 17-18 in KRAS/Volendam’s voordeel. Gelijk in de tweede helft toonde keeper Rob Goudriaan zijn grote klasse (hij zou later worden uitgeroepen tot beste speler) maar ook hij kon niet voorkomen dat de lichte voorsprong bij rust in no-time weggepoetst werd door slordigheidjes waar de mannen van Bevo wel raad mee wisten, 20-18 na 2 minuten. KRAS/Volendam herpakte zich evenwel knap en knokte zich terug tot 26-29 met nog 13 minuten op de klok. In de laatste 10 minuten scoorden beide ploegen om en om met KRAS/Volendam steeds aan de goede kant van de score. In de laatste 3 minuten kroop Bevo toch weer langszij, 33-33 en 34-34 en toen Abou Fofana de 35e oranjetreffer achter de keeper werkte leek het pleit beslecht maar helaas. Een té makkelijk gegeven strafworp werd door Bevo benut waardoor de punten wederom moesten worden verdeeld en dat was absoluut niet nodig geweest. Doordat concurrent Visé ook niet wist te winnen bleef de schade gelukkig beperkt. Topscorer werd Florent Bourget met maar liefst 12 treffers.