Zaterdagmiddag de Rabobank G-Handbal Cup in de Opperdam

Zaterdagmiddag de Rabobank G-Handbal Cup in de Opperdam

maandag 27 maart 2017

Gedurende de afgelopen week hebben spelers van de herenselectie van HV KRAS/Volendam gasttrainingen verzorgt bij handbalteams voor mensen met een (geestelijke of lichamelijke) beperking. Deze spelers zijn actief in het G-Handbal, met bijna wekelijks trainingen voor alle teams en zeer regelmatig toernooien die worden georganiseerd. Aanstaande zaterdag, 1 april, zijn deze teams met hun spelers, trainers en begeleiders te gast bij HV KRAS/Volendam. Zij wonen op uitnodiging van HV KRAS/Volendam en het Rabobank Coöperatiefonds de wedstrijd van aanstaande zaterdag bij, te weten: HV KRAS/Volendam – Targos Bevo. Maar voordat men plaats neemt op de tribunes, wordt er eerst een toernooi gespeeld in Sporthal Opperdam; de Rabobank G-Handbal Cup.

Het is voor de eerste keer dat een dergelijk toernooi in Volendam wordt georganiseerd. “Daar zijn we best trots op”, zegt Léon van Schie, aanvoerder van de herenselectie en in de afgelopen week ook als gasttrainer actief bij een clinic. “We hebben voor de organisatie van het clinicprogramma en de Rabobank G-Handbal Cup weer de organisatorische samenwerking opgezocht met de jongens van Sport-Koepel. Toen we na afloop van een training nog even aan het nabespreken waren riep een speler van een G-Handbalteam dat de mannen uit Volendam ook wel in hun team mochten komen spelen. Ik kijk ernaar uit om de G-handballers te mogen verwelkomen in Volendam en we hopen dat iedereen het erg naar hun zin zal hebben. Afgaande op de enthousiaste geluiden van afgelopen week, moet dat wel goed komen!”

“HV KRAS/Volendam organiseert het project omdat de vereniging wil laten zien dat handbal dezelfde waardes heeft voor mensen met een beperking als voor ons”, zo vertelt commercieel manager Matthijs Vink. “We hebben in het Rabobank-coöperatiefonds een goede partner gevonden die het net als wij belangrijk vindt dat iedereen kansen krijgt in de samenleving.”

Het toernooi, waaraan maar liefst zes teams deelnemen, start aanstaande zaterdag om 15.15 uur en eindigt om 18.15 uur. De deelnemende teams zijn: Deelnemende teams: DSS, Koedijk, Westsite Amsterdam, Westfriesland SEW, Only Friends en Schagen-Mix Spelers. Coaches en begeleiders krijgen daarna wat te eten in de kantine van Sporthal Opperdam en met een volle buik neemt iedereen een plaats op de tribune om de wedstrijd HV KRAS/Volendam – Targos Bevo bij te wonen. In de rust krijgen de winnende teams hun prijzen en na afloop van de wedstrijd natuurlijk nog even op de foto met de herenselectie.