Jeugd & Breedtesport Nieuws

Het derde Speedhandbal toernooi weer een geslaagd succes

dinsdag 13 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober vond het derde Speedhandbal toernooi plaats in sporthal Opperdam. Door de Corona-regels deze keer in een andere vorm: zonder publiek en in 3 groepen. 

De E-jeugd was al vroeg op de been. 8.30 uur begon de warming-up onder leiding van Valerie Scherpenzeel. Om 8.45 uur begonnen zij aan een reeks van 5 wedstrijdjes. Onder bezielende leiding van Maart Admiraal, Erwin Dupuy, Jonah Steur, Thijs Tuyp en Gerrie Eijlers werd er gestreden om de overwinning. Caitlyn Mooijer, Tess Tuyp en Yara Karregat (D-jeugd) wilden heel graag helpen en hebben een team gecoacht. Jong geleerd, oud gedaan. 

Om 9.45 uur was het de beurt aan de 1e groep van de D-jeugd. Deze kinderen zijn gewend om gezamenlijk hun warming-up te doen. Om 10 uur begonnen de wedstrijden. Er waren vele mooie doelpunten te zien. Elk toernooi weer zien we kinderen individueel sterker worden. Eén van de doelen van het Speedhandbal; kinderen meer zelfvertrouwen geven. Doordat er maar 3 veldspelers actief zijn, zie je kinderen ook actiever en sterker worden in het handbalveld. De kantine was helaas gesloten, maar tussen de wedstrijden door werden de vrijwilligers verrast door Linda Haverkort met heerlijke warme koffie. Ontzettend lief! 

Om 11.00 uur was het de beurt aan de 2e groep D. De coach-groep bestond uit een kleine groep vrijwilligers: Job Kwakman, Tom van der Zee, Cees Smit, Fiona Scherpenzeel en Valerie Scherpenzeel. Spannende wedstrijden en prachtige doelpunten, die werden vastgelegd door de wedstrijdtafel onder leiding van Henny Pelk en Niels Plat. 

Helaas mochten alle trouwe supporters niet aanwezig zijn en konden ook al onze vrijwilligers niet in actie komen. Maar gelukkig zijn heel veel sportieve acties vastgelegd door fotograaf Fred Mol, waardoor de ouders toch nog kunnen mee genieten van deze prachtige ochtend. 

Namens de organisatie Sandra Steur en Joan Scherpenzeel