Jeugd & Breedtesport Nieuws

'High fives geven met schaduw'

donderdag 07 mei 2020

De jeugd van KRAS/Volendam tot en met 12 jaar mag eindelijk weer samen trainen. Deze versoepeling is op 21 april door de regering doorgevoerd. De kinderen konden hun blijdschap niet op toen ze de eerste maandag weer samen konden trainen. Ook bij trainsters Maart Admiraal en Joan Scherpenzeel was dit niet anders.

Periode zonder training
De periode zonder gezamenlijke trainingen waren moeilijk voor zowel de kinderen als de trainers zelf. “Je ritme was helemaal weg en je miste de fysieke contact”, vertelt Maart. Toch zaten ze niet stil. Zo ging Joan druk aan het slag voor als ze weer mochten trainen. “Samen met het trainersteam maakten we al teamindelingen voor volgend seizoen en bereidde we de trainingen en oefeningen voor na de verplichte pauze alvast voor”.

In extase
Toen kwam eindelijk het verlossende woord van het kabinet: “De jeugd mag weer samen trainen." Iedereen was super blij, zo ook Maart en Joan. “Een echte opluchting. Eidelijk weer training geven en de kinderen zien”.

De trainingen worden buiten gehouden op de kunstgrasvelden van voetbalvereniging RKAV Volendam. “Iets wat even wennen is” , vertelde Joan. Maar klagen doen ze zeker niet! “Het zonnetje schijnt en we mogen weer samen zijn”.

Voorzorgmaatregelen
De kinderen mogen weer samen trainen, maar de trainers houden keurig een veilige afstand. "We proberen anderhalve meter aan te houden, al is dat soms lastig." Ook wordt het ouders sterk afgeraden langs de kant te komen kijken. Gelukkig is handen wassen bij iedereen er goed ingebakken.

Met voorzorgmaatregelen komen ook nieuwe leuke rituelen onder de kinderen en trainers. Daar heeft Joan met haar team al iets leuks voor bedacht. “We geven geen fysieke high fives meer maar met onze schaduw kunnen we dat wel doen. Erg leuk", lacht de trainster.