Jeugd & Breedtesport Nieuws

In memoriam: Ans Kes

woensdag 16 september 2020

Het droevige nieuws heeft KRAS/Volendam bereikt dat Ans Kes dinsdag is overleden. De voormalig penningmeester, trouwe vrijwilliger en vader van voorzitter Piet Kes is 92 jaar geworden.

De Volendammer was jarenlang penningmeester van de handbalvereniging, alvorens hij de taken overdroeg aan zijn schoonzoon Gerard Veerman. Als vrijwilliger was hij lange tijd begeleider van het eerste herenteam van KRAS/Volendam. Hij zorgde dat de kleding en het materiaal van de ploeg op orde was. Alles was tot in de puntjes verzorgd, iets waar Kes om bekend stond. Als de handballers tijdens een wedstrijd op achterstand kwamen zagen omstanders hem altijd naar een rozenkrans in zijn broekzak grijpen. Dit om weesgegroetjes te doen voor een overwinning van zijn team.

Op tachtigjarige leeftijd stopte Kes - die ook erelid van de club was - als begeleider bij KRAS/Volendam. In Jan Kwakman (de Brak) vond hij een waardige opvolger. Hoewel Kes niet meer direct betrokken was bij het herenteam, ging hij met zijn vrouw Griet nog vele jaren mee naar alle wedstrijden als enthousiaste supporters.

KRAS/Volendam wenst familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte in het verwerken van dit verlies.