Jeugd & Breedtesport Nieuws

Jeugd van HV KRAS/Volendam op het NOS Jeugd Journaal

maandag 08 februari 2021

Afgelopen zaterdag hadden de D1 en D2 van Handbalvereniging Volendam hoog bezoek. Sinds de sporthallen niet meer open zijn voor de trainingen, traint de jeugd van Volendam op het parkeerterrein van Sporthal Opperdam. Door weer en wind werd er getraind. Deze trainingen kregen de aandacht in social media en waren opgevallen door het Jeugdjournaal van de NOS en het NHV.

Hierom werd een extra training ingelast zodat de dames getraind konden worden door niemand minder dan Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV en meervoudig oud-bondscoach van het Nederlandse handbalteam (heren en dames). Wat het nog extra speciaal maakte is dat de grote camera’s van het Jeugdjournaal alles vastlegden!

Na een vrolijke warming-up kregen de dames de opdracht om de bal goed rond te spelen en werd het ‘stoeprand’-handbal geïntroduceerd. Daarna werd de training overgenomen door de eigen trainers Fiona en Joan Scherpenzeel. 

Na afloop van de training waren er diverse interviews met de speelsters en waren ze ’s avonds op het Jeugdjournaal te horen en te zien.

Het blijft een uniek seizoen; ondanks dat er geen competitie gespeeld mag worden zijn er voor de gehele jeugd toch vele activiteiten geweest. De zaalcompetitie is vrijwel geheel ingevuld door onderlinge speedhandbaltoernooien en de trainingen blijven, als het weer het toestaat, doorgaan op het parkeerterrein van de Opperdam. Het blijft improviseren en creatief blijven, maar het is ook een hele bijzondere ervaring.

 

Kijk het Jeugdjournaal fragment hier terug.
Vanaf 11:16 min zijn we te zien!