Jeugd & Breedtesport Nieuws

Kampioenschap Meisjes C1 na ruime zege

maandag 09 maart 2020

Zaterdag 7 maart, D-Day, thuis tegen Leidsche Rijn. De hele week was er goed getraind om vandaag de wedstrijd om het kampioenschap te gaan spelen. Er was toch wel sprake van lichte spanning bij de dames aangezien de uitwedstrijd maar met een magere 8-10 werd gewonnen. Uitgaande van hun eigen kracht en vertrouwend op hun al beter wordende samenspel moest dit gewoon goed komen. Met deze wetenschap stuurde de staf, Bozidar, Valerie en Erwin de meiden het veld in. De tribunes waren helemaal volgepakt met ouders, oma’s, opa’s, vrienden en vriendinnen en iedereen die van een mooi potje handbal houdt.

In het begin was het even aftasten en mede door wat pech bij het afronden van onze kant bleef het lang aan de magere kant qua doelpunten. Hierna was het eigenlijk snel over met de aspiraties die Leidsche Rijn eventueel had, en ging het lopen bij Volendam. Goed de bal rond spelen, goede druk zetten, systeempjes inzetten, ondanks de spanning lieten de meiden zien wat ze samen kunnen! Gestaag werd er een gat geslagen en liep Volendam na een 8-3 ruststand uit naar een comfortabele voorsprong. Niemand kon de meiden nog van de wijs brengen, de zenuwen werden aan de kant geschoven en de ene na de andere mooie combinatie werd afgerond met een mooi doelpunt. Voor het publiek was het genieten, zeer ontspannen konden ze aanschouwen hoe de meiden na een goede tweede helft een prachtige eindstand van 23-9 het kampioenschap konden gaan vieren! Trainer Zorko is ongelooflijk trots op de meiden en benadrukt dat dit kampioenschap een mooie stap is in de ontwikkeling van de jeugdopleiding bij de dames binnen de vereniging. De goede faciliteiten die de meiden krijgen om vier keer per week te trainen, leiden tot dit mooie resultaat, daar kunnen we als vereniging trots op zijn.

Ook de groep ouders die elke uitwedstrijd in grote getale mee gaan om de meiden te steunen, en ook tijdens de thuiswedstrijden is er altijd veel belangstelling van ouders en andere bekenden van de meiden. De meiden hebben laten zien hoe belangrijk het is om samen als één team te presteren, teambelang werd boven alles gesteld, en met een team van maar liefst zeventien meiden is dit een mooi voorbeeld voor alle teams. De trainer wil de meiden en de rest van de trainersstaf, Valerie Scherpenzeel en Erwin Dupuy, Ab Schilder en óók alle trainers die de meiden tot het begin van dit seizoen hebben gehad dan ook bedanken voor dit mooie seizoen met als resultaat het kampioenschap, we hebben dit met zijn allen samen gedaan! Nog twee wedstrijden te gaan, en uiteraard gaat de C1 hun ongeslagen status niet opgeven.

Foto: Klaas Smit