Jeugd & Breedtesport Nieuws

Komt Jorn terug? Of kiest hij weer voor een buitenlands avontuur?

woensdag 28 april 2021

Jorn Smits begon zijn handbal carrière op 15-jarige leeftijd toen hij debuteerde in het eerste team van V&L in deeredivisie. Enige tijd later speelde hij ook in het eerste team van Limburg Lions. In 2011 vertrok hij naar de handbalschool van Skanderborg Håndbold in Denemarken waar hij wedstrijdervaring opdeed en zelfs debuteerde voor het nationaal team op 5 juni 2012 tegen België.

In 2012 keerde Smits terug naar Nederland om bij ons te komen spelen. Hij groeide uit tot aanvoerder van het team en werd een vaste waarde in het nationaal team. De jaren daarop won Smits samen met KRAS/Volendamhet landskampioenschap, tweemaal de nationale beter en één keer de Nederlandse Supercup.

In 2016 verkaste Smits naar het Deense Randers HK om vervolgens twee jaar later naar het Duitse TV Emsdetten te gaan. In Duitsland kreeg Smits de laatste maanden weinig speeltijd en stond daarom open voor een terugkeer naar Nederland. Zodoende sloot hij zich in februari 2020 weer aan bij onze club. In januari 2021 keerde Smits weer terug naar Denemarken om samen met zijn broer te spelen voor TTH Holstebro. En hoe gaat het nu?

Momenteel wordt in Volendam, en dan vooral in kringen rondom HV KRAS/Volendam, gespeculeerd over de positie van oud-speler Jorn Smits. Nadat bekend werd dat Jorn zijn contract bij zijn huidige club niet verlengt, groeien de vermoedens over een mogelijke terugkeer naar Volendam. 

Smits zelf geeft duidelijk aan dat bij iedere clubwisseling die hij overweegt, KRAS/Volendam een optie is. Hij voegt hier echter meteen aan toe nu voor een buitenlandse vereniging te gaan.