Jeugd & Breedtesport Nieuws

Mini's in carnavalsstemming

maandag 17 februari 2020

Het is altijd weer even wennen voor een handbalcrack(je) om je zomaar uit te dassen in een clownspak i.p.v. een oranje shirt maar na wat strubbelingen, én de zekerheid dat het de enige optie was, gingen ze allemaal weer voor goud in het clownspak.

KRAS/Volendam 1 speelde tegen Westsite in de eerste pot en dat ging aanvankelijk moeizaam maar bij de laatste gong stond er toch een nipte 8-7 overwinning op he t scorebord. Tegen Aalsmeer stonden alle neuzen goed en werd met keeper Daan Eijlers, en spelers Bo Schilder, Stan Leeflang, Shane Keijzer, Tom v.d.Zee én de jarige Kent Beemsterboer Aalsmeer met 12-1 van de mat gespeeld. Ook in de laatste wedstrijd kwam oranje niet in de problemen en kreeg het publiek een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. Een hete strijd en mooie aanvallen en een verdiende 10-6 overwinning.

KRAS/Volendam 2 opende sterk tegen HSV 2 en de doelpunten vielen als pepernoten met Sinterklaas. HSV 2 wist maar één keer het net te vinden terwijl KRAS/Volendam 2 maar liefst 11x wist uit te halen. Tegen Aalsmeer 2 liep het ook gesmeerd en konden bij Tom Bond, Stan Leeflang, Jan Tol, Bo Schilder en Zola Koning alle remmen los waardoor de teller opliep naar 18-2. In de laatste wedstrijd moest alles uit de kast want tegenstander Zaanstreek wist ook van wanten. Het leek dan ook af te stevenen op een gelijkspel maar in de slotseconden wist Zaanstreek toch, met een leep balletje, de winst te pakken, 4-5.

KRAS/Volendam 3 startte tegen Westsite 2 en dat was echt de reus tegen een slapend klein duimpje. Wél was er gelijk reden tot uitbundig juichen want Shanna Kes en Anne Smit schoten hun eerste KRAS/Volendam doelpunt achter de Westsite keeper en dat werd natuurlijk gevierd met de wave op de volle tribune. Het werd uiteindelijk 7-1 voor oranje. Tegen MHS 1 was de tegenstand groter maar met de hulp van Kent Beemsterboer liep ook nu de score langzaam op in oranjes voordeel en hadden Isa Koning, Lynn Schokker, Anne Smit, Romy Schilder en Shanna Kes, met een 8-3 zege, weer 2 verdiende punten in de tas. In de laatste wedstrijd werd ook MHS 2 geen puntje gegund want met een beetje hulp van Zola Koning wees ook nu het scorebord een 7-2 eindstand aan en gingen de handen tevreden in de lucht.

Ook werd er nog luidkeels gezongen voor de jarige Kent Beemsterboer en als klap op de (uitgebluste) vuurpijl werden we nog een half uur vermaakt met door een Carré kerstcircusclown die het hele carnavalspektakel completeerde en alle aanwezige een goed weekend bezorgde. Ik kon erop. Allemaal heel goed gespeeld, dat vonden de 3 trotse coaches.