Jeugd & Breedtesport Nieuws

NHV zet streep door handbalseizoen

woensdag 25 maart 2020

Het NHV heeft alle landelijke handbalcompetities per direct beëindigd. Zo heeft de handbalbond dinsdagavond besloten in navolging van de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Het seizoen 2019/2020 kent daardoor over alle leeftijdscategorieën geen kampioenen in zowel de competitie als het bekertoernooi. Ook worden er geen reglementaire promoties of degradaties doorgevoerd.

Voor het bepalen van de eindstand worden de noteringen in de reguliere competitie aangehouden. Dit is ook leidend in de verdeling van tickets voor Europees handbal en plaatsing voor het nationale bekertoernooi. Teams die al reeds zeker van promotie waren mogen op reglementaire wijze geen stap omhoog maken. Wel is het mogelijk om - in overleg met de vereniging - een aanvraag bij het NHV te doen om komend seizoen op een hoger niveau te worden ingedeeld.

Abrupt einde
Zodoende komt ook voor HV KRAS/Volendam het seizoen abrupt ten einde. Meerdere teams uit de jeugd- en breedtesport van de vereniging dwongen met een kampioenschap promotie af naar een hoger niveau. Daarnaast waren zowel de heren- als de dameshoofdmacht van KRAS/Volendam waren nog volop actief in het bekertoernooi en de nacompetitie om handhaving op het hoogste niveau.

Hygiëne
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan raadt KRAS/Volendam eenieder aan zich bewust te blijven van persoonlijke hygiëne en anderhalve meter afstand te houden van zijn medemens. Voor actuele informatie over de ontwikkelingen rond het coronavirus in Nederland kunt u terecht op de website van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD). Vragen over het coronavirus? Bel dan het landelijke informatienummer: 0800-1351.