Jeugd & Breedtesport Nieuws

Sylvia Zwarthoed wordt teammanager Garage Kil/Volendam Dames 1

dinsdag 15 mei 2018

Dat het Volendamse dameshandbal bij HV KRAS/Volendam in de lift zit na weer een promotie mag duidelijk zijn. Om op sportief gebied te kunnen blijven groeien is daarom ook operationeel meer nodig voor de dames. Voor vele bekend als Sylvia Zwarthoed, maar ondertussen door het leven als Sylvia Bond-Zwarthoed, zag dit ook en wilde graag haar steentje bijdragen.

Zwarthoed: “Als geboren en getogen Volendamse ben ik, net zoals veel andere meiden die nu in het eerste team spelen, hier begonnen met handballen. Maar op twaalfjarige leeftijd heb ik de club moeten verruilen voor VOC (toen nog Volewijckers) om meer trainingsuren te kunnen maken. Na acht seizoenen ben ik overgestapt naar Westfriesland SEW waar ik nog eens negen jaar met heel veel plezier gespeeld heb.”

'Vastigheid en structuur'

"Het zou mooi zijn als het dameshandbal dezelfde vastigheid en structuur kan krijgen zoals het herenhandbal al jaren heeft in Volendam. Dit kan alleen bewerkstelligd worden met genoeg fanatieke speelsters, van de allerkleinste tot de damesselectie, maar natuurlijk ook met fanatieke vrijwilligers binnen de club. Zo zijn er trainers en trainsters nodig die de kinderen op jonge leeftijd de basis en structuur bijbrengen, maar ook de mentale zelfverzekerdheid aanleert die nodig is om topsport te spelen. Naast trainers zijn er ook vrijwilligers nodig die op operationeel voor de dames klaar staan.”

'Geen stap naar andere club'

Sylvia heeft dan ook mooie ambities voor de damestak van HV KRAS/Volendam: “Met mijn nieuwe functie als teammanager van Garage Kil/Volendam Dames 1 hoop ik, samen met vele anderen, datgene te kunnen faciliteren wat de meiden nodig hebben om hun doel te bereiken. Zodat zij, in tegenstelling dat mijn voorbeeld, op jonge leeftijd niet de overstap moeten maken naar een andere club. Daarnaast wil ik leiding geven aan een nieuw op te zetten team van handballiefhebbers die het dameshandbal in Volendam nóg meer structuur gaat geven, van de allerkleinsten tot en met het eerste team.

Welkom terug Sylvia!