Jeugd & Breedtesport Nieuws

Van wie bin jej er ien? | Anja Schilder

woensdag 10 januari 2018

Deze week in 'Van wie bin jej er ien', Keepster Anja Schilder. Zij vormt het keepers trio van de dames selectie samen met Ellen Overman & Nicole Rep.

Roepnaam: Anja Schilder
Geboortedatum & -plaats: 16-01-1996 Volendam
Positie: Keepster
Lengte: 1.74 meter
Bij Volendam sinds (seizoen): 2003/2004
Doel van dit seizoen: Kampioen worden in de 2e divisie
Beroep/studie: productiemedewerker bij een visverwerkingsbedrijf
Hobby’s: Handbal natuurlijk!
Mooiste handbalmoment: Kampioen worden met de Dames 2 in het seizoen 2016-2017
Favoriete sportman/vrouw: Tess Wester en Arjen Robben
Wat is je beste eigenschap: Wilskracht
Vertel iets over jezelf wat niemand weet: Ik ben een echte dierenvriend, maar heb een grote angst voor spinnen.

 

Mijn naam is Anja Schilder en ik ben 21 jaar. Ik speel al vanaf mijn zevende jaar bij HV KRAS/Volendam en dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Deze vereniging is niet alleen een plaats om mijn favoriete sport te beoefenen, maar ook nog eens een plek waar ik heel veel leuke en enthousiaste mensen ontmoet. Iedereen die je tegenkomt draagt de vereniging een warm hart toe en hierdoor hangt er altijd een zeer ontspannen en gezellige sfeer in en rondom De Opperdam.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier in de Dames 2 gespeeld. Vorig jaar zijn we zelfs ongeslagen kampioen geworden. Aan het einde van dit kampioensjaar werd ik uitgenodigd om een aantal trainingen en oefenwedstrijden mee te spelen bij Garage Kil/Volendam Dames 1. Dit ten voorbereiding op het huidige seizoen. Hier is mijn periode in het eerste damesteam begonnen. Ik ben meteen goed opgenomen in de groep, waarin ik opnieuw een heleboel nieuwe enthousiaste en gedreven mensen heb leren kennen. Met deze vooral fanatieke groep meiden hopen wij ook dit jaar opnieuw een gooi te doen naar het kampioenschap.