Jeugd & Breedtesport Nieuws

Van wie bin jej er ien? | Pim Ligthart

donderdag 14 december 2017

Deze keer in 'Van wie bin jej er ien', assistent-trainer Pim Ligthart. Hij vertelt onder anderen over de veranderingen bij de damesselectie en over zijn 'guilty-pleasure'.

Roepnaam:  Pim
Geboortedatum & plaats: 27-11-1968 Amsterdam
Positie: Assistent Trainer
Bij KRAS/Volendam sinds (seizoen): 1996
Vorige verenigingen: Aristos, OSC, Aalsmeer
Doel van dit seizoen: Kampioen worden 2de divisie
Beroep/studie: Senior Intercedent / Vestiging manager UBV
Hobby’s: Handbal, fitness, muziek
Mooiste handbalmoment: Kampioen van Nederland '94/'95 met Aalsmeer
Favoriete sportman/vrouw: Johan Cruyff
Wat is je beste eigenschap: ik heb geen ochtendhumeur, ik wil alleen geen gezeik aan me kop in de ochtend!
Vertel iets over jezelf wat niemand weet: ten eerste vertel ik dat natuurlijk liever niet want dan weet iedereen het! Maar goed, ik als rock liefhebber vind stiekem Katy Perry ook erg goed!

Hoi allemaal!

Ik ben nu met het derde jaar bezig bij de damesselectie en vind dat we een geweldige groep hebben die steeds meer alles uit het handbal willen halen. Twee jaar geleden heb ik op het laatste moment de taak op mij genomen om de damesselectie trainen te geven, met toen al het idee dat het seizoen erna Ruud van den Broeck erbij zou komen. De dames waren toen nog op een andere manier bezig met de sport dan nu en moesten langzaam wennen aan het idee dat, als je wat wil bereiken met handbal, je veel er voor moet laten. Niet iedereen kon dat toen nog.

Met de komst van Ruud ging het allemaal nog een paar tandjes zwaarder en misschien ook wel wat strenger en maakten we grote stappen! Met de komst van een aantal ervaren speelsters ging de knop ook helemaal om bij de meeste dames uit Volendam! Ze kwamen er achter dat als je alles geeft voor je sport, je er een hoop voor terug krijgt! En dat er meer is dan stappen op de Dijk of naar een zitje te gaan! Ik hoop dat deze lijn doorgezet wordt en dat we ook mooie successen gaan behalen met de Garage Kil/Volendam Dames 1! En dat de successen van de Dames 1 een hoop nieuwe enthousiaste en ambitieuze jonge meiden gaat aantrekken hier in Volendam die dit ook willen.