Jeugd & Breedtesport Nieuws

HV KRAS/Volendam geeft handbal clinic aan jeugd van HCV’90

dinsdag 10 november 2020

Op zaterdag 7 november was de tweede, van een serie van drie, speciaal georganiseerde handbal clinics in de sporthal de Kinheim. De clinics zijn georganiseerd voor de jeugd van HCV’90 en zijn ook opengesteld voor vriendjes en vriendinnetjes om kennis te maken met de handbalsport. De opkomst bij de tweede clinic was opnieuw erg goed, mede omdat de competities op dit momenteel stil liggen en veel kinderen staan te springen om te handballen. Door het aanbieden van de serie clinics wordt het mogelijk om weken achtereen tientallen kinderen aan het bewegen te houden en geïnteresseerden kennis te laten maken met de mooiste sport van het land.

De deelnemende jeugd, verdeeld in twee groepen in de leeftijdscategorieën 8-10 en 11-14, werden getraind door eredivisionist HV KRAS/Volendam Dames 1 assistent-trainer coach Christaan Alders en eredivisie keeper Nicole Rep. Ook assisteerde eredivisie scheidsrechter Roos van Beek de training en werd er dan ook tijd besteed aan het enthousiasmeren van de kinderen voor het scheidsrechter vak.

De deelnemers van de clinic zijn flink in het zweet gewerkt. Er werden competitiegerichte spelletjes gespeeld, maar ook het positiespel en afronding kwamen aan bod door middel van veelzijdige oefeningen. Voetenwerk, competitie en in beweging blijven waren de codewoorden en bovenal stond het plezier en meedoen in je eigen kunnen voorop! Het was een leerzame en uitdagende middag voor de betrokken jeugd. Aan het einde werden de trainers verwend door de kinderen met een heerlijke traktatie van Bakkerij Schoone.

Heb jij interesse in een clinic bij ons op de club? Neem dan contact op met Joost Ooms voor meer informatie via j.ooms@handbalvolendam.nl