AutoCrew de Groot/Jong Volendam pakt koppositie in alternatieve competitie!

maandag 26 april 2021

Na de nederlaag van vorige week tegen WHC-Hercules, was afgelopen weekend de koploper van de alternatieve competitie de tegenstander van de opleidingsploeg van Martijn Cappel en Serge ter Horst. Met twee winstpartijen uit twee gespeelde wedstrijden, voerde Havas de competitie aan, toen ze op bezoek kwamen bij de Volendammers in de Opperdam. In de basis startten: Martijn de Groot, Jordan Beukman, Lars van den Broek, Wessel Blokzijl, Jelmer de Vries, Daniel Kant en Michiel van Gils tussen de palen.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen de teams gelijk op. Dit leidde tot een tussenstand van 4 – 4. De Volendammers zorgden voor een erg hoog tempo in de eerste helft. Havas had moeite om mee te gaan in dit tempo en bij 9 – 6 wist de thuisploeg een gat te slaan met de bezoekers. Deze voorsprong werd in de eerste helft uitgebreid naar zes punten en met een stand van 17 – 11 gingen beide teams rusten.

In de tweede helft was het tempo in de wedstrijd iets lager. Havas leek het geloof in een goede uitkomst kwijt te zijn en AutoCrew de Groot/Jong Volendam verloor iets aan scherpte in de aanval. De Volendammers bleven echter de sterkere ploeg. Bij 23 – 13 was de voorsprong het grootst voor de thuisploeg. Daarna was het een kwestie van uitspelen. Bij een stand van 32 – 23 klonk het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

Na een duidelijk krachtsverschil hield AutoCrew de Groot/Jong Volendam de punten in eigen huis en komt hiermee op 4 punten uit 3 wedstrijden. Hiermee komen vier van de zes ploegen op dit puntenaantal. Samen met Aalsmeer, Houten en Havas voert Volendam de competitie aan. Op basis van doelsaldo bezet Volendam echter de 1e plaats!