Autocrew de Groot/Jong Volendam wint uit bij WHC-Hercules

maandag 07 juni 2021

Na een goede overwinning thuis tegen Aalsmeer 2, was het afgelopen weekend tijd om het op te nemen tegen WHC-Hercules. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg ging verloren. Met een overwinning kon de ploeg van Martijn Cappel stijgen naar de 2e plek in de alternatieve competitie. In de basis startten: Martijn de Groot, Jelmer de Vries, Jordan Beukman, Rick Zwarthoed, Terry Coesel, Daniël Kant en Michiel van Gils tussen de palen.

In de beginfase stond de Volendamse dekking sterk te verdedigen. Daarnaast wist Michiel van Gils met een aantal goede stops, zijn doel lang schoon te houden. Na 10 minuten was de stand 1 – 3 in het voordeel van de Volendammers. Hierna begon het aanvalsspel ook wat meer te lopen bij Volendam. De hoeken werden goed in het spel betrokken en vooral Henri Karregat wist zijn kansen goed te benutten. Met het betere van het spel, kwam Autocrew de Groot/Jong Volendam op een voorsprong van 10 – 14 met rust.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Volendamse dekking stond goed en ook de keeper van de tweede helft, Sam Gros, stond een goede pot te keepen. Vooral Jordan Beukman en Terry Coesel waren belangrijk in de tweede helft. De voorsprong kwam geen seconde in gevaar in de tweede helft. Volendam trok overtuigend aan het langste eind na een goede wedstrijd van Volendamse zijde. Eindstand 23 – 30. Hiermee stijgt Autocrew de Groot/Jong Volendam naar een 2e plek in de alternatieve competitie achter Houten!