Bakker: 'Schepje bovenop doen'

vrijdag 12 april 2019

Garage Kil/Volendam hoopt dit weekend tegen Fortissimo de rug te rechten in de nacompetitie. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck verloor zaterdag met 29-23 van ZAP en staat daardoor nu op een gedeelde derde plaats. Komende zondag zal het in Cothen anders moeten, zo vindt ook Bibi Bakker.

“Het verlies was voor ons onnodig”, vertelt de middenopbouwer. “We speelden zelf geen goede wedstrijd en daar profiteerde ZAP van. Ze waren feller en meer gedreven dan wij, waardoor onze technische fouten direct werden afgestraft. Het is natuurlijk erg jammer, maar echte winnaars moeten ook kunnen verliezen. We hebben als collectief verloren en de verbeterpunten moeten we meenemen naar Fortissimo.”

De aanstaande tegenstander heeft vooralsnog geen punten gepakt in de nacompetitie. Fortissimo zal er dan ook op gebrand zijn om in eigen huis de eerste overwinning binnen te slepen. “We zullen er een schepje bovenop moeten doen”, weet Bakker. “Wanneer wij als een team spelen en een goed niveau halen ben ik ervan overtuigd dat wij de punten mee naar Volendam gaan nemen.”

De wedstrijd wordt op zondagmiddag om 14 uur afgewerkt in sporthal De Rijnsloot. Fortissimo speelt alle thuiswedstrijden op zondag en dat kan voor sommige ploegen, die gewend zijn op zaterdag te spelen, vervelend zijn. Bakker: “Zelf vind ik het niet prettig om op zondag te spelen en voor andere speelsters geldt volgens mij hetzelfde. Je raakt hierdoor namelijk een beetje uit je routine. Al mag dit natuurlijk geen excuus zijn om een slechte wedstrijd neer te zetten. Het is zoals het is en we zullen het ermee moeten doen.”