Beemsterboer: 'Vanaf het begin scherp zijn'

Beemsterboer: 'Vanaf het begin scherp zijn'

donderdag 18 april 2019

De derde play-off wedstrijd komt er alweer aan en de mannen van Peter Portengen mogen een Noord-Hollandse derby spelen. Aankomende zaterdag treden de mannen in de Bloemhof aan tegen Green Park Aalsmeer. Een enorm belangrijke wedstrijd voor Volendam want bij een verliespartij raken de finales voor het landskampioenschap uit zicht.

Ook Jaap Beemsterboer erkent de belangen van deze wedstrijd. “Als we willen aanhaken moet er gewonnen worden. Als wij in Aalsmeer twee punten kunnen pakken, ben ik ervan overtuigd dat we dit de volgende wedstrijden kunnen doorzetten."

De vorige twee ontmoetingen met Aalsmeer verschilden enorm. In de eerste clash in de BENE-League wonnen de Aalsmeerders betrekkelijk eenvoudig met negen doelpunten verschil en sloeg Volendam een slecht figuur. De tweede ontmoeting was een wereld van verschil. Met enorm veel strijd en vechtlust trokken de Volendammers in sporthal Opperdam de overwinning in de laatste minuut naar zich toe. “Om te voorkomen dat we net zoals de vorige keer in De Bloemhof onderuit gaan moeten we vanaf het begin scherp zijn", weet Beemsterboer. "We moeten zorgvuldig zijn in de aanval zodat het aantal technische fouten minimaal is. Hier hebben we een agressieve dekking nodig om de aanvallers van Aalsmeer onder druk te zetten en in de tegenaanval te kunnen gaan. Ik verwacht een open wedstrijd dat op details beslist gaat worden. Hopelijk valt het wederom onze kant op.”

Drukte in De Bloemhof
Van plan om naar de wedstrijd te gaan? Zorg dat je op tijd bent! Door de Jac Stammes Cup wordt er grote drukte verwacht in sporthal De Bloemhof. Het is dan ook raadzaam om je kaarten te reserveren! Stuur hiervoor een e-mail naar Petra Rooyakkers (petrarooyakkershvaalsmeer@gmail.com). Vermeld hierbij je naam en het aantal kaarten dat je wilt reserveren.