Cappel en Ter Horst nieuw trainersduo

Cappel en Ter Horst nieuw trainersduo

vrijdag 24 april 2020

Serge Ter Horst sluit komend seizoen aan bij de technische staf van Jong BodyResults/Volendam. De voormalig handballer gaat bij de Volendamse beloftenploeg een trainersduo vormen met Martijn Cappel.

Ter Horst was de afgelopen drie seizoenen als hoofdtrainer werkzaam bij het damesteam van DSS, dat uitkomt in de Eerste Divisie. Eerder had hij de leiding over Aristos, waar hij ook zelf als speler actief is geweest. Zijn actieve carrière als handballer bracht hem onder verder langs SV De Blinkert, Kolping en Green Park Aalsmeer.

Topsportprogramma
“Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging”, reageert Ter Horst op zijn overgang naar Volendam. “Het team bestaat uit gretige, jonge spelers die graag de stap naar de BENE-League willen maken. Als speler heb ik zelf veel meegemaakt, dus ik ben ervan overtuigd dat ik hen wat kan bijbrengen. Ook is de organisatie van KRAS/Volendam gebouwd rond een topsportprogramma en dat is anders dan waar ik voorheen heb gewerkt.”

Ter Horst kijkt daarnaast uit naar de wisselwerking met Cappel. “Ik denk dat we aardig op een lijn zitten qua spelopvattingen. We zullen wat andere invalshoeken hebben, maar willen hetzelfde overbrengen. Het is de bedoeling dat ik mijzelf vooral met het aanvalsspel ga bezighouden, terwijl Martijn zich voor het grootste deel op de defensie en keepers focust.”

Veel bagage
Ook Cappel is blij met de komst van Ter Horst. “Ik ken Serge al lang en we zijn goed bevriend. Hij heeft al veel bagage als trainer en is iemand die goed bij de club past. Ik weet wat hij kan en verwacht dat we goed zullen samenwerken in het opzetten van een mooi programma voor de jeugd. Daarnaast is het als trainer ook fijn iemand te hebben waarmee je kunt sparren. Ik heb er zin in.”

Foto links: DSS