Claus Veerman ziet mooie ontwikkeling bij opleidingsploeg en verwelkomt drie nieuwe talenten

vrijdag 01 juni 2018

Na een seizoen waarin Jong BodyResults/Volendam de titel pakte in de Eerste Divisie en dus promoveerde naar de Eredivisie, ziet trainer Claus Veerman de toekomst van het opleidingsteam zonnig in. Met de ontwikkeling van het afgelopen handbaljaar in de benen én de komst van drie nieuwe spelers is zijn ploeg klaar om op een hoger niveau de strijd aan te gaan. Hiertegenover staat echter wel het vertrek van looptrainer Martin Kuitert.

Opleidingsteam

"Al een geruime periode proberen we ernaar toe te werken dat Heren 2 hét opleidingsteam van Heren 1 wordt”, ontvouwt Veerman zijn plannen. “Afgelopen jaar hebben we hierin een grote stap gezet met de promotie naar de Eredivisie. We hebben het roer omgegooid en focussen ons onder andere veel meer op de mentaliteit van de jongens. Het afgelopen seizoen was er een goede samenwerking tussen jong en oud, dat er mede voor gezorgd heeft dat we nu gepromoveerd zijn naar de Eredivisie. Met het oog op de toekomst van Heren 1 en de progressie van mijn spelers is dat een uitstekende ontwikkeling.”

Drie nieuwe talenten

Met Jordan Beukman (DWS), doelman Michiel van Gils (Bevo) en Jelmer de Vries (Cometas) heeft Veerman zijn team aangevuld met nieuw talent met potentie. “Jordan trainde het afgelopen seizoen al bij ons mee en maakt nu definitief de overstap. Hij is een speler die ook uitkomt voor de nationale jeugdteams. In mijn ogen een pareltje dat zich bij ons door zal moeten ontwikkelen tot een BENE-League-speler. Ook Michiel is een zeer talentvolle jongen die net als Jordan de beste mogelijkheden krijgt aangereikt om zich te ontwikkelen tot een speler voor de nationale top. Jelmer maakt de overstap vanuit Leeuwarden, waar er op handbalgebied voor hem weinig toekomst was. Hier bij HV KRAS/Volendam hopen wij hem te vormen tot waardige speler voor Heren 1.” Daarnaast wordt de staf van de Handbal Opleiding Volendam (HOV) uitgebreid met de komst van Terry Coesel, die daarnaast actief blijft als speler voor Heren 2.

Bloeiende jongensopleiding

Als hoofdverantwoordelijke voor de ontwikkeling van de jongensteams van HV KRAS/Volendam, is Veerman ook zeer te spreken over andere teams. “We zijn sinds vier jaar enorm in ontwikkeling. Onze jeugdopleiding aan de jongenskant bloeit, er komen meer teams bij. We hebben op het moment al veel kinderen, maar we willen natuurlijk zoveel mogelijk jongens in aanraking laten komen met handbal. De jongens die er op dit moment zijn ontwikkelen zich goed en hebben het hier naar hun zin. We zijn de enige club in Nederland met zoveel jongensteams, daar mogen we best trots op zijn.

Martin Kuitert

Tot slot kijkt Veerman terug op een prettige samenwerking met Martin Kuitert. Kuitert, die met zijn bedrijf MKSports de looptrainingen verzorgde bij HV KRAS/Volendam, verlaat de club. “Ik vind het onwijs jammer dat Martin stopt, al heb ik er gezien zijn situatie alle begrip voor. Ik heb zeer goed met Martin samengewerkt. Martin is namelijk niet alleen een fantastische looptrainer, maar ook een fantastisch mens. Ik wens hem en zijn bedrijf veel succes in de toekomst.”